021.4721244 info@letovanje.info

Sarimsakli

SARIMSAKLI

letovanje 2016.

Sarimsakli TurskaSarimsakli se kao mesto na turističkoj mapi Turske, pojavio pre oko 15 godina. Nalazi se u regiji Ajvalik, koja je pod zaštitom države, locirana je naspram grčkog ostrva Lezbos i predstavlja zaliv i arhipelag sa oko 30 prelepih ostrva. Zbog izuzetnih klimatskih uslova, Ajvalik je prvi u Evropi i drugi u svetu po preporukama Svetske organizacije za zdravstvo u pogledu lečenja disajnih organa kod dece i odraslih sa procentom vlažnosti vazduha od svega 0,5% pa samim tim predstavlja i pravu vazdušnu banju. Sarimsakli ima jednu od najlepših i najdužih peščanih plaža na Egejskom moru (15 km). Nekada je to bio miran ribarski gradić koji bi ponekad ugostio putnike namernike na putu ka većim egejskim turističkim mestima, a danas predstavlja jedno od najtraženijih letovalište Turske. Sa uzvišenja “Đavolja trpeza” (Šejtan sofra) pruža se pogled na neponovljiv zalaska sunca. U Sarimsakliu su dobri hoteli, odlična kuhinja, prelepo more, suvi vazduh i blagi povetarac pa vrelinu dana ne osećate. Pored maslina, od kojih se pravi jedno od najboljih ulja na svetu, u okolini ima dosta i borove šume. Meštani i hotelsko osoblje, trgovci, sladoledžije… takođe zrače toplinom osmeha i gostoljubivošću. Međutim, još važnije je da Vas u Sarimsakliu očekuju otvorenog i iskrenog srca što će učiniti da se osećate kao kod kuće. U ovom kulturnom i trgovačkom sedištu regije vekovima su živeli Grci.

Sarimsakli Turska

Iz tog doba ostali su mnogi maslinjaci i uljare, zanati i trgovinske radnje, a i jedna pravoslavna crkva.Ovo letovalište ima veliki broj hotela, apartmana, taverni i restorana sa turskom, grčkom, italijanskom i srpskom kuhinjom. Nedaleko od Sarimsaklija nalaze se mnoga istorijska mesta koja svakako vredi posetiti kao deo bogate istorije ovog kraja, a najpoznatiji su Troja (170 km), Pergamon (65 km) i Efes (250 km).

Mapa Sarimsakli

Pored letovališta Sarimsakli u ponudi za letovanje 2016. nalaze se poznata turistička mesta u Turskoj, kao što su: Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Alanja, Antalija, Lara, Kemer, Side i Belek.

USKORO…