021.4721244 info@letovanje.info

Antalija

ANTALIJA

letovanje 2016.

antalija,letovanje antalija,antalija turskaAntalija je glavni i najveći grad Sredozemne oblasti Turske, a sa više od milion poseta godišnje važi za turističku prestonicu Turske. Cela Antalijska regija je zaštićena od hladnih severnih vetrova Taurus planinama i ima karakterističnu mediteransku klimu, sa toplim suvim letima i umereno toplim kišnim zimama. U drevno doba Antalija je pripadala kraljevstvu Pamfilija („zemlja svih plemena“) i to ime svakako zaslužuje jer su se na tom području smenjivale mnoge civilizacije kroz istoriju kao što su Rimljanima, Vizantijcima, Seldžucima, sve dok nije pao pod vlast Otomanskog carstva. Kada je car Hadrijan posetio Ataliju 130. godine nove ere, izgrađena je kapija u njegovu čast. Nad gradom dominira neobičan minaret, visok 37 metara koji je izgrađen početkom 13 veka, ali džamija kojoj je nekada pripadao više ne postoji. Ovaj predivan milionski grad prepun je kontrasta, veličanstven je spoj prošlosti i sadašnjosti jer je podeljen na dva dela gde je moderan deo grada veoma liči na moderne evropske metropole sa širokim bulevarima, modernim zdanjima, luksuznim prodavnicama, vrhunskim hotelima koji su izvučeni van grada i nalaze se na prelepim i poznatim plažama kao što su Konyalti i Lara. Drugi deo grada, Kaleidži koga karakterišu uske krivudave ulice sa starim kućama koje se naslanjaju na zidine drevne tvrđave predstavlja stari deo grada, oko stare luke.

antalia

Od izleta preporučujemo izlete obilazak mesta Demre gde se nalazi crkva Svetog Nikole, krstarenje brodom, tursko kupatilo, rafting (splavarenje), Pamukkale, tursko veče, jednodnevni izlet u Izraelu, obilazak Antalije i Duden vodopada i šoping tura, Troya šou… More je ovde izuzetno čisto i toplo, ima dosta zelenila, lepo uređenih delova grada, odličnih restorana, prodavnica, dobra infrastruktura, diskoteka, tako da Vam neće ponestati dobrog provoda.

Pored letovališta Antalija u ponudi za letovanje 2016. nalaze se poznata turistička mesta u Turskoj, kao što su: Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Sarimsakli, Alanja, Lara, Kemer, Side i Belek.

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#1e73be”]Hoteli u letovalištu Antalija[/mks_dropcap]

[su_spacer size=”40″]

[su_posts posts_per_page=”100″ taxonomy=”post_tag” tax_term=”182″ tax_operator=”0″ order=”asc”]letovanje Antalija- ponuda hotela[/su_posts]