021.4721244 info@letovanje.info

Monastir

MONASTIR TUNIS

letovanje 2016.

letovanje Monastir, Monastir TunisMonastir je grad srednje veličine i osnovan još u rimsko vreme. Monastir ima oko 40.000 stanovnika, smešten je oko 160 km južno od glavnog grada Tunisa i 20km od Susa. Železnicom je povezan sa oba ova grada, a železnička stanica se nalazi u samom centru. Tradicionalno ribarsko mesto, u poslednjih nekoliko decenija postaje i značajno turističko mesto. Monastir je, nakon što je Tunis stekao nezavisnost, postao atraktivna turistička destinacija zahvaljujući, pre svega, bivšem tunižanskom predsedniku Habibu Burgibi koji je rođen u ovom mestu, gde se danas nalazi njegov mauzolej. Monastir je smešten na špicu malog poluostrva, koje se nalazi između zaliva Hamamet, i zaliva Al-Munastir. Ogromni hotelski kompleksi nižu se duž plaža, turista ima bezbroj, kao i prodavnica suvenira i lokalnih rukotvorina, a za ljubitelje golfa tu su i dva terena za golf. Turistički kompleks je veoma dobro razvijen i prostire se skoro 10 km duž obale ka zapadu, do mesta Skanes. Hoteli su ogromni i mnogo ih je sa 4 ili 5 zvezdica. Jedno od obeležja Monastira je i Ribat, tvrđava iz 9 veka, u blizini koje je moderna marina. Monastir, zajedno sa njegovim delom Skanes Monastir, predstavlja omiljenu turističku destinaciju. Nekada mala ribarska luka, prethodnih decenija pretvorena je u simbol turističke industrije.

Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

Ponuda hotela u Monastiru

USKORO

Pored ponude hotela u Monastiru pogledajte ponude hotela u letovalištima Sus, Port el Kantaoui, Hamamet, Monastir, Skanes, Mahdia,…