021.4721244 info@letovanje.info

Tunis

Tunis zapljuskuje toplo more, beskrajne pešane plaže, a raskošno zelenilo štiti primorska naselja, elegantne stare letnjikovce i moderne hotele od vreline sunca

Letovanje u Tunisu

Tunis je jedna od najmanjih zemalja Afrike i nalazi se na severo-istoku Afričkog kontinenta u centru Mediteranskog basena. Na severu i istoku obale Tunisa zapljuskuje Sredozemno more, na zapadu i jugozapadu se celom dužinom graniči sa Alžirom, a na krajnjem jugu sa Libijom. Tunis u sebi objedinjuje mnoštvo suprotnosti, od potpune divljine i nenaseljenih prostora sa ukusom avanture i nepoznatog do vatrometa boja, mirisa i vreve života koja će vas poneti i učiniti da se osećate kao da tu pripadate. Putovati kroz Tunis znači otkriti kako jedan deo Afrike, nama blizak svet Mediterana.

Mnogobrojna su kulturna i istorijska nasleđa upotpinjuju doživljaj u Tunisu. Tragovi velikih civilizacija vidljivi su na svakom koraku – kroz muzeje, spomenike, arheološke lokalitete, ali i u sadašnjem načinu života, arhitekturi i običajima stanovnika, koji su neverovatna i naizgled nespojiva kombinacija tradicije i modernog, prošlosti i sadašnjosti.

Tunis zapljuskuje toplo more, beskrajne pešane plaže, a raskošno zelenilo štiti primorska naselja, elegantne stare letnjikovce i moderne hotele od vreline sunca. Tunis je takođe i zemlja pustinje, beskrajnih pešanih prostranstava i nepreglednih dina Sahare, gde nomadska i beduinska plemena danas, kao i vekovima unazad život provode na isti način, u neprekidnom putovanju i potrazi za skromnim pašnjacima. Ovo je zemlja kojoj ćete se lako približiti i lako je prihvatiti, gde toplina sunca preplavljuje srca i lica njenih stanovnika. Letovanje će podjednako prijati turistima svih starosnih uzrasta i u svako godišnje doba. Sezona kupanja u moru traje od maja do kraja oktobra, a blaga klima tokom zimskih meseci je idealna za šetnje, rekreaciju, obilaske i izlete, kao i uživanje u udobnostima hotela i kupanje u hotelskom bazenu. U ponudi za letovanje nalaze se letovališta: Sousse, Port el Kantaoui, Hamammet, Yasmin Hamammet, Monastir, Mahdia i ostrvo Djerba.

Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

 

INFORMACIJE ZA TURISTE

  • Glavni grad- Tunis
  • Službeni jezik- Arapski, ali često se koristi Francuski
  • Broj stanovnika- oko 10 miliona
  • Valuta- Tuniski dinar
  • Vremenska zona- +1 sat u odnosu na vreme u Srbiji
  • Telefon- pozivni za Tunis kada se zove iz inostranstva je 00216, a pozivni za Srbiju je 00381
Tunis
Tunis
Tunis

LETOVALIŠTA U TUNISU

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte

Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija

+381 21 4721244
+381 61 4721244

info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

6 + 7 =