021.4721244 info@letovanje.info

Santorini

Letovanje ostrvo Santorini

Santorini, letovanje Santorini, letovanje na ostrvu Santorini

Letovanje ostrvo Santorini

Santorini ostrvo vulkanskog porekla, jedno je od najvećih i najlepših u Egejskom moru pripada ostrvskoj grupi Kiklade. Usled tektonskih poremećaja Santorini se pre 80.000 godina uzdigao iz mora kao ostrvo sa dva vrha. Zapadna strana ostrva Santorini, ona koja je okrenuta prema vulkanu je stenovita i strma i naziva se KALDERA i ima oblik polumeseca. U jugoistočnom delu nalazi se krečnjačka planina Mesa Vouno sa najvišim vrhom Prophitis Ilias.
Klima na ostrvu Santorini je umerena mediteranska. Tokom leta duva severoistočni vetar poznat po imenu meltemi. Kiša pada zimi dok tokom leta nema kišnih dana.
Istočna strana ima divne šljunkovite i peščane plaže.Lepo uredjena plaža Monolitos,na oko 5km od Kamarija,posebno je pogodna za porodice sa decom. Na ovom najromantičnijem grčkom ostrvu, uživaćete u nezaboravnom pogledu na vulkan sa Fire, najlepšim zalascima sunca iz mesta Oia i lepim plažama crnog, belog i crvenog peska i dobrom provodu u Kamariju ili Perisi. Kuće, hoteli i crkve su u belo-plavoj boji. I puno crvenih muškatli oko vas…

Kamari je popularno turističko mesto sa lepom šljunkovitom plažom, zelenilom na plaži, brojnim kafićima, restoranima i noćnim klubovima. Kamari ima divnu promenadu za šetnju pored mora u dužini od nekoliko kilometara. Brojni restorani i taverne imaju izuzetno popularne cene za ručak ili večeru, niže nego na drugim grčkim ostrvima. Kamari je udaljen samo 9km od litice i poznatog mesta Fira (glavni grad). Odlična autobuska veza omogućiće Vam da za samo 15 min stignete do Kaldere (Fira) po ceni od oko 1,5eur po pravcu. Autobuska veza iz Kamarija za Firu, a dalje za Oia, Perisu, Perivolos, Imerovigli… saobraća po utvrđenom redu vožnje koji se poštuje do kasno uveče. Prijatna i opuštena atmosfera u Kamariju pružice Vam nezaboravan odmor.
Perissa / Perivolos – u nastavku Kamarija, sa druge strane ostrva su predivne plaže Perisse i Perivolosa (sitan šljunak i pesak). Ako želite aktivan odmor, sportove na plaži i vodi, dobre dnevne i noćne klubove na plaži, odličnu atmosferu poznatih klubova, glasnu muziku, žurke na plaži. Perivolos je idealno mesto da provedete dan i osetite dah mondenskih letovališta.
Glavni grad Fira je smešten u vrhu ostrva, 260 m iznad površine mora. Sa lukom u podnožju ga povezuje 566 stepenica. Turisti koji ne žele da pešače uz stepenice mogu da koriste uspinjače koje se plaćaju oko 5 evra po osobi, ili da iznajme magarca koji će ih spustiti niz krivudavu ulicu sa uglačanom i vrelom kaldrmom.

[su_gmap width=”940″ address=”santorini, greece”]

Ponuda putnog osiguranja

Upitnik

Slanje upitnika ne znači i automatski potvrđenu rezervaciju. Popunite upitnik i pošaljite rezervaciju. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem roku…

Vaše ime (obavezno)

Kontakt telefon (obavezno)

Vaša e-mail adresa (obavezno)

Zanima me smeštaj u mestu:

Objekat:

Smeštaj / vrsta sobe:
1/11/21/31/41/51/61/71/8

Polazak ili prijava u hotel

Povratak ili odjava iz hotela

Broj odraslih putnika

Broj dece 2-12 godina

Broj dece do 2 godine

Vrsta prevoza
autobusomavionomsopstvenim prevozom

Napomena

Kako bi izbegli zlonamerne poruke popunite polja
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.