021.4721244 info@letovanje.info

Pilion

Letovanje Pilion (Pelion)

Pilion, PelionPilion (Pelion) je prelepo poluostrvo koje se nalazi u centru Grčke, između Soluna i Atine, oko 800 km od Beograda, u blizini grada Volosa. Poluostrvo Pilion, po legendi bilo je letnja rezidencija bogova sa Olimpa i zavičaj Kentaura.To je oblast neverovatne lepote, u kojoj se smenjuju visoke planine sa bogatom vegetacijom, kristalno čistim morem na dugim peščanim plažama, i izuzetno zdravom i umerenom klimom. Plaže Piliona su drago kamenje, kombinujći svežinu borove šume i dubokog plavo-zelenog Egejskog mora…Neke od plaža na poluostrvu Pilion su: Agios Ioannis, Milopotamos,Horefto, Fakistra, Papa Nero,  Damouchari, Mourtia, Potistika… More na severo-istočnoj strani može biti burno, a na zapadnoj je dosta mirnije, a samim tim i toplije. Većina plaža je sa finim, mekanim peskom, ali postoje i kamenite. Na svega 20km se nalazi grad Volos koji predstavlja kulturni i poslovni centar regije Pilion.

Ponuda smeštaja Agios Ioannis Pilion

Na ovom ste svetu – bez brige… ali kao da ste u raju… Nemojte ni da pitate dalje. Preostaje Vam da verujete na reč. Ali da znate da ima ljudi kod nas koji su već otkrili ovu lepotu (javili se čim smo ga ponudili – radosni…) što nam je veoma drago. Mnogo lepo mesto. Mestašce. Tačka. Plaža “gradska“ kao „lutka“, i još bliske dve na 5 i 12 minuta hoda… U mestu više veoma „gurmanskih“ taverni i naravno puno kafea… Promenada uz plažu i bajno more a sve uvenčeno impozantnom zelenom “kragnom“ koja se iznad mesta diže visoko u „nebesa“… Ovde će letovati avanturisti “kadifene” mašte… A i MAGIC Robinzoni (to su oni što se udenu u unikate…) Naravno da možete i Vi, ako ste pod pritiskom viška energije ili pritiskom radoznalosti… a i pritiskom od NJE… krenite na pešačku turu po šumama i gorama (ako nemate preča posla… ili “perete” biografiju…) …iznajmite motor pa u sela po Pilionu koja su stvarno ko iz planete lego kockica (ako ste baš mnogo zabrljali), pecajte sa nekim domaćim ribarom (ako morate da zbrišete a da se ne ukapira…) …„skoknite“ preko „neba“ do Volosa i kupite šta je potrebno (ogrlicu, parfem… bundu… satensku bluzu – šta je već dovoljno…) Deca će Vam biti super u svakom uzrastu sve do 16 godina jer imaju gde da se „muvaju“… Korektno. Sve ima ! Sobe, apartmane, sobe sa sobicom+, lift, pogled u raj… ili blizu istog, Posle svega (ili pre ?) najlepša mu cena. Preporučljivo za: parove, porodice, učenice, umornice, avanturiste, optimiste, ovisnike o prirodnim lepotama. Poslovno “izrabljene”… Za mene i meni slične garant. Protiv: zavisnika enterijera, srednjeg luksuza, noćnih klubskih tica, “lenština” (greota da se ne miču) Neudobno: porodicama sa baš sitnom (malom) decom u sopstvenom prevozu… Udobno: bežećim od ostrva pošto je “KAO” a nema vodenu “pauzu” od kopna.

hotel Maro Pilion 7Hotel MARO Agios Ioannis Pilion se nalazi na lepoj promenadi i plaži Agios Ioannisa. Imaju direktni pogled more, pogled more sa strane, pogled na dvorište/baštu, pogled na kosine Ioannisa i Piliona.

 


Ponuda smeštaja Papa Nero Pilion

 

Papa Nero je jedna iz TRILINGA sjajnih plaža Agios Ioannisa, 100% ravnopravna: lepotom, divotom po svim dimenzijama (voda „stidi“ Lalariju, krupan pesak/sitan šljunak hipnotički ne pušta, „neočešljano“ zeleno šumsko runo navalilo ponegde i do vode. Od Agios Joanisa se sklonila za 923 sekundi hoda… (493m). Taman da je van „grada“ a da mu je pred „vratima“ pa tako ste u skroz prirodi a u stvari blizu… i tako to. Iznenadni toplotni cunami nema ovde nikakve šanse, pošto možete da zbrišete za 6 minuta ( 4km daljinski + cca 600m visinski) negde oko sela Muresi ili bilo gde, sa +39 na + 20 stepeni celzijusa. I još bonus selo (kao i ostalih 24 po padinama) pitegnuto u orginilni etno šmek te se desi božji skor: svežina+lepota+pogled+mesna klopa… Papa Nero je dovoljno velika (i dužinski i širinski) te ni velika ofanziva turista neće uspeti da je okupira. Mesta za svakog u kvadraturi garsonjere i u sred sezone. U oblasti Papa Nero za „kobajagi“ pobegulje (lenštine na hodanje) od svega što je put i uluca ima nekoliko vila za smeštaj, a odmah „pod prozorom“ nekoliko taverni za prvu i svaku pomoć neizvodljivu bez specijalne medicine-cipora… Za ostale potrebe nogicama 400-600m u Agios Joanis. Tokom sezone neće Vam biti dozvoljeno da „arčite“ prostor i atmosferu autom. Dakle, samo do ulaza na plažu 4 točka, i dva… Bicikle-videćemo! Kada se na kratko nastanite na Papa Nero plaži Vi ste maneken za opuštanje u grčkom stilu života, uživajući u: šumi, suncu i moru kome je grehota odoleti… Jesam li Vam rekla da se ovde pije voda iz slavine i da u kafanicama ne tražite flaširanu pošto je sigurno nikakva u odnosu na pilionsku… Ako Vas pritegne muka za civilizacijom, Volos je na 47-56km (zavisi od rute) ali na minimum 1,5 sati vožnje zbog neophodnog preskakanja planinskog vrha od oko 1600m…

kuca Vigla Pilion 7Kuća Vigla Papa Nero Pilion se nalazi na uzvišici odmah iznad plaže Papa Nero i ima da hodate 100m do peska ili 200m do puta za „grad“ (Agios Ioannis).
vila Kima Pilion 1Kuća Kima Papa Nero Pilion sa kategorijom 3 je na samoj plaži. Papa Nero. Zato malo „žulja“ sa cenama. Ali ima i pogled more pa… to na Pilionu košta više nego u drugim krajevima.
kuca papa Nero Pilion 7Kuća Papa Nero Pilion – Ovaj Papa Nero se zaleteo da bude glavni na Papa Nero plaži pa je garant zato sebi takvo ime dao.
kuca Filitsa Pilion 3Kuća Filitsa Papa Nero Pilion – Spada u „visoke“ kuće jer je malo više visinski nastrojena, u delu Papa Nero sa predivnim pogledom na Egejsko more
kuca Panorama Pilion 4Kuća Panorama Papa Nero Pilion je okružena maslinjacima u apsolutnom miru, pravo iznad bele peščane plaže Papa Nero.

 


Cenovnici Pilion

Letovanje Pilion, ponuda 1

Letovanje Pilion, ponuda 2

Mapa Pilion

Open large map


[end_tabset]