021.4721244 info@letovanje.info

KIPAR

Kipar se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, na raskršću puteva između Evrope, Azije i Afrike i treće je po veličini ostrvo u Evropi

Letovanje na Kipru

Kipar se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, na raskršću puteva između Evrope, Azije i Afrike i treće je po veličini ostrvo u Evropi posle Sicilije i Sardinije. Zahvaljujući izuzetnoj klimi (sa 340 sunčanih dana godišnje ima epitet najsunčanije zemlje) i bogatom kulturnom nasledju sa antičkim gradovima Salamis, Kurion i Amatusom, Kolosi dvorac u Limasolu, Pafos tvrdjava predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija koju poseti 2,4 miliona turista u toku godine.

Glavni grad Kipra je Nikozija. Ostrvo ima oko 820.000 stanovnika od čega su oko 80% pravoslavnih Grka, 10% Turaka i oko 10% ostalih etničkih grupa. Kipar ima jako razvijen turizam zahvaljujući bogatoj istoriji, lepo uredenim letovalištima – na cijim ulicama se mogu videti mnogi luksuzni automobili, ljubaznim i odmerenim ljudima, kvalitetnim, dobro opremljenim hotelima, toploj mediteranskoj klimi, prelepim plažama, zanimljivim dešavanjima kako na plažama tako i u nocnim klubovima, kvalitetnom vinu, dobrom šopingu. Plaže su uglavnom peskovite i od sitnog šljunka, a more je izuzetno čisto.

U ponudi za letovanje na Kipru nalaze se poznata turistička mesta, kao što su: Limasol, Larnaka, Pafos i Aja Napa …

Kipar
Kipar
Kipar

LETOVALIŠTA NA KIPRU

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte
Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija
+381 21 4721244
+381 61 4721244
info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

6 + 1 =