021.4721244 info@letovanje.info

Italija

ITALIJA

letovanje 2016.

Letovanje ItalijaItalija je država na jugu Evrope i obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri ostrva na Sredozemnom moru: Siciliju, Sardiniju i Elbu. U svom sklopu ima dve nezavisne države San Marino i Vatikan. Italija je svakako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Pored turističkih znamenitosti Italija je poznata u sveti po kulinarskih specijalitetima, modi, arhitekturi, umetnosti i dizajnu. Italija izlazi na pet mora: Jadransko, Sredozemno, Jonsko, Tirensko i Ligursko more.

Italija

U ponudi za letovanje Italija 2016. nalaze se letovališta: Rimini, Lido di Jesolo, San Remo, Sorento, kao i ostrva Sicilija i Sardinija

RIMINI

letovanje rimini,leto rimini,rimini italijaRimini je poznato turističko letovalište u Italiji, na obali Jadranskog mora, i jedno je od najpopularnijih letovališta u Evropi. Od Beograda je udaljeno oko 1000 km. Tajna uspeha je skrivena u šarmu italijanskih domaćina.

LIDO DI JESOLO

Lido di Jesolo, Lido di Jesolo Italija Lido di Jesolo ItalijaLido di JesoloLido di Jesolo je popularno letovalište na jadranskoj obali Italije,smešteno na Venecijanskoj rivijeri, udaljeno od Beograda oko 800 km,a od Venecije oko 40 km.

SICILIJA

sicilija,italija sicilijaSicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, bogate kulturne baštine i živopisnih sela. Ostrvo pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života.

SARDINIJA

Sardinija,letovanje SardinijaSardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemlju, odmah iza Sicilije. Turizam na Sardiniji počinje da se razvija 60-ih godina prošlog veka. Svi hotelski kompleksi i prateća infrastruktura ni na koji način nisu ugrozili prelepi prirodni ambijent.

SAN REMO

San Remo, San Remo ItalijaSan Remo je mondensko letovalište koje se nalazi na severozapadu Italije u pokrajini Ligurija, i predstavlja prestonicu tzv. Cvetne rivijere. Okružuju ga Mediteranska obala i Alpi, a najviši vrh je Monte Bignone sa 1.300 m/nv.

SORENTO

Sorento,Sorento ItalijaSorento je letovalište i sunčani grad na obali Tirenskog mora. Sorento ima specifični pejzaž primorskog grada koji se razvio na strmim stenama od belog krečnjaka sa neverovatnim pogledom na Napuljski zaliv.

Informacije za turiste

Glavni grad- Rim
Službeni jezik- Italijanski
Broj stanovnika- oko 60 miliona
Valuta- Euro
Vremenska zona- ista kao u Srbiji
Klima- mediteranska klima, sa toplim letima i blagim zimama
Telefon- pozivni za Italiju kada se zove iz inostranstva je 0039, a pozivni za Srbiju je 00381

Diplomatsko predstavništvo Italije u Srbiji

Adresa: Bircaninova 11, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 3066100
Fax: +381 11 3249413

Diplomatsko predstavništvo Srbije u Italiji

Adresa: Via dei Monti Parioli 20, 00197 ROMA, ITALIA
Tel: +3906 320-0805,321-1950,
Fax: +3906 320-0868