021.4721244 info@letovanje.info

Zakintos

ZAKINTOS

letovanje 2016.

Zakintos je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasledju. Nalazi se na samo 8,5 nm južno od Kefalonije, i na 9,5 nm od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do Zakintosa se lako stiže kako sa drugih Jonskih ostrva tako i sa kopnenog dela grčke. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duz obale. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa.

Zakintos - plaža Navagio

Zakintos

Na severu, istoku i jugu, smešten je veliki broj plaža, dok na zapadnoj strani se nalazi veliki broj morskih pećina i uvala, od kojih je najpoznatija Plava pećina na severo- zapadu ostrva.
Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta caretta”, koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je postalo nacionalni primorski park.
Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8 km od grada Zakintosa.. Svoju najveću popularnost duguje lepim peskovitim plažama i noćnom zivotu. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, sa plazom dugom skoro 5 km i kristalno čistim morem, ujedno i sa mnostvom nocnih klubova i barova, predstavlja pravi izbor za mlade i one koji se tako osecaju. Ništa manje poznate plaže su Agios Nicolaos u blizini mesta Vassilikos, Banana beach . Vodeni sportovi su ograničeni, zato što “Caretta Caretta” kornjače koriste određeni deo plaže za polaganje jaja.

Zakintos - kornjača Caretta Caretta

Glavni grad Zakintosa je Zante koji ima izgled modernog naselja, sa zgradama ravnih krovova, na dva i tri sprata u čijim prizemljima se nalaze prodavnice i taverne. Na glavnom trgu je monumentalni spomenik Dionisiosu Solomosu, grčkom pesniku, rođenom na Zakinthosu, čija je pesma HIMNA SLOBODI postala prva zvanična grčka himna i traje do danas.
Kalamaki je mirno turističko mesto sa sadržajima za sve ukuse turista, 5 km udaljeno od Laganasa, a od grada Zakintosa (Zante) 3 km. Stanovništvo ostrva Zakintos se uglavnom bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, voćarstvom, vinogradarstvom… ali glavna delatnost je turizam.

Zakintos
Stanovništvo ostrva Zakintos se uglavnom se bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, voćarstvom, vinogradarstvom… ali glavna delatnost je turizam. Vodeni sportovi, prelep pesak, prirodne plaže sa stenovitim formacijama, uvale, pećine.. sve je to moguće videti na Zakintosu…

[su_tabs][su_tab title=”Autobusom”]

Ponuda smeštaja sa autobuskim ili sopstvenim prevozom

[pt_view id=”17c1159d7c”]

[pt_view id=”7ea595f4d7″]

[/su_tab]
[su_tab title=”Avionom”]

Ponuda hotela Zakintos

Ponuda putnog osiguranja

[/su_tab]
[su_tab title=”On line hoteli”]pretraga hotela
cenovnik hotela
cenovnik hotela sa autobuskim prevozom[/su_tab]
[/su_tabs]

[su_gmap width=”1200″ address=”Greece, Island Zakyntos”]