021.4721244 info@letovanje.info

Skopelos

Skopelos

Skopelos, letovanje Skopelos, letovanje ostrvo Skopelos

Letovanje ostrvo Skopelos

Skopelos zajedno sa ostrvima Skiatos i Alonisos pripada arhipelagu Severni Sporadi. Ovo prelepo ostrvo na kome je snimljen film “MAMA MIA”ima veliki broj plaža, uglavnom šljunkovitih, a celo ostrvo prekriveno je borovom šumom. Glavni grad je Skopelos a Hora je najveće naselje na ostrvu sa preko 4700 stanovnika. Do Skopelosa može se doći samo hidrogliserom sa Skijatosa ili iz luke Agios Konstantinos. Sve kuće i kućice, u „saće“ formaciji „ubelele“ su padine gradskog brda sve do rive. Između njih ima puno crkava, koje su zajedno sa brojnim manastirima neodvojivi deo ostrva. Ima puno taverni i kafića, lepu promenadu, veliku luku preko koje je povezan više puta u toku dana sa Volosom, Ag. Konstantinosom (Atina) Skiatosom, Aloniosom… Gradska plaža je uređena, sitnog šljunka ali je u gradu. Druga „gradska“ – Glifoneri, nalazi se u blizini, te Vam je potreban prevoz, ali u tom slučaju možete otići i do lepših koji su ipak udaljene od grada.

[su_gmap width=”940″ address=”Greece, Skopelos island”]

Najlepše plaže nalaze se izvan grada a neke od njih su: Agios konstantinos, Stafilos, Limnonari, Agnondac, Velanio, Panormos, Kastani. Oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa proglašena je za prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive baš na ovom mestu, kao što su mediteranska foka. Veliki broj delfina svakodnevno prate turističke brodove koji odlaze u ovaj jedinstveni Marina park.

Ponuda putnog osiguranja

Upitnik

Slanje upitnika ne znači i automatski potvrđenu rezervaciju. Popunite upitnik i pošaljite rezervaciju. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem roku…

Vaše ime (obavezno)

Kontakt telefon (obavezno)

Vaša e-mail adresa (obavezno)

Zanima me smeštaj u mestu:

Objekat:

Smeštaj / vrsta sobe:
1/11/21/31/41/51/61/71/8

Polazak ili prijava u hotel

Povratak ili odjava iz hotela

Broj odraslih putnika

Broj dece 2-12 godina

Broj dece do 2 godine

Vrsta prevoza
autobusomavionomsopstvenim prevozom

Napomena

Kako bi izbegli zlonamerne poruke popunite polja
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.