021.4721244 info@letovanje.info

Skiatos

SKIATOS

letovanje 2016.

Skiatos, Letovanje ostrvo Skiatos 2014.Ostrvo Skiatos je najzapadnije i najatraktivnije ostrvo severnih Sporada, grupe ostrva u Egejskom moru koji se 70-ih naglo razvija u jednu od vodecih turistickih destinacija Grcke i citave Evrope. Skiatos ima površinu od oko 48 km2, i obalu dugu 45 km. Skiatos je poznat po dugim peščanim plažama, borovoj šumi, maslinjacima i kristalno čistoj vodi Egejskog mora. Klima na ostrvu Skiatos je sredozemna. Glavni grad ostrva je Skiatos, poznat po uskim ulicama sa puno restorana i taverni, noćnih klubova i prodavnica.
Od grada ka zapadu prostiru se peščane plaže u dužini od oko 14km. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skiatosa, a danas je to mesto za celodnevni izlet odakle se pruža fantastičan pogled na severni deo ostrva i njegove šljunkovite plaže. Jedna od najlepših plaža u Grčkoj, čuvena plaža Kukunaries, nalazi se upravo na Skiatosu. Ova peščana plaža sa bujnom borovom šumom jedinstvena je po svojoj lepoti. I ostale plaže: Megali Ammos, Kanapitsa, Trulos, Ahladia, Banana, Vromolimnos, Lalaria jedinstvene su po svojoj lepoti i bujnoj vegetaciji. Na plažama Skiatosa imate dovoljno slobodnih površina za svoj peškir i debeli lad u pozadini za razliku od mnogih fensi i urbanijih mesta, pa niste u obavezi da koristite ležaljke i suncobrane, što vam nece biti mrsko ako nakon 2 sata odlucite da promenite plažu. Gotovo sve plaže imaju taverne, gde su cene zaista pristojne. Pa ipak ako želite specijalitete i dobre restorane možete ih pronaci. Nakon vecere uz tradicionalne specijalitete taverna, vecernji provod se nastavlja u kaficima iznad stare luke. Ovde vas ocekuje možda i najlepši ambijent, uz upaljene svece, in muziku i koktele, pravo mesto za opuštanje I druženje na jastucima i lezibegovima. Autobuski prevoz saobraca redovno na celom ostrvu.

Raznovrsnost sadržaja najviše obogacuju brojne plaže razlicitog karaktera. Mladima se namecu Vromolinos i Banana, gde se tokom celog dana servira urbana muzika, hitovi i party atmosfera. Mala banana je poznata po nudistima, koji rado posecuju i Micro Aselinos. Najlepši pesak svakako je na Kukunarisu, dok najlepši zalazak sunca možete gledati sa Agia Eleni plaže, jer se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Ipak carobnom bojom vode, najviše uzdaha izmamice plaža Megali Aselinos, ali ako više volite plavu boju u svim nijansama, svojim izgledom osvojice vas Agia Paraskeva. Na Skiatosu 6 plaža su nosioci „ordena Plave zastave“. Sa svojih 66 plaža zvanicno je najbogatije letovalište po kvadratnom kilometru. Za porodice sa malom decom idealna plaža je Trulos, takode nosilac Plave zastave, koja pored dobre infrastrukture ima blagi ulaz u more, ali i najviše prirodnog hlada. Do vecine plaža možete doci busom ili kolima uz minimalno dodatno pešacenje. Sve ovo cini Skiatos, više nego atraktivnom destinacijom, zelenilo, plaže, predeli netaknute prirode urbanog mesta sa svim neophodnim sadržajima i razvijenom infrastrukturom, ali pre svega sofisticirani gosti i uvek zadovoljni domacini, dovoljni su preduslovi za nezaboravno letovanje.

VAŽNO: Putnici koji se odluže da na ostrvo Skiatos idu sopstvenim prevozom mogu u agenciji rezervisati i kupiti brodske karte za trajekt za Skiatos.

[su_tabs][su_tab title=”Ponuda 1″]

Ponuda apartmana na Skiatosu sa autobuskim ili sopstvenim prevozom

[pt_view id=”a9f6854e15″]

[/su_tab]

[su_tab title=”Ponuda 2″]

Ponuda apartmana na Skiatosu sa autobuskim ili avio prevozom

[pt_view id=”1304a76642″]

[/su_tab]
[su_tab title=”Ponuda 3″]

Ponuda apartmana i hotela na Skiatosu sa avio prevozom

Ponuda putnog osiguranja[/su_tab]
[su_tab title=”On line hoteli”]pretraga hotela
cenovnik hotela
cenovnik hotela sa autobuskim prevozom[/su_tab]
[/su_tabs]

[su_gmap width=”1100″ address=”Greece, Skiatos island”]