021.4721244 info@letovanje.info

nea kalikratia

Prirodne lepote, izuzetni pejsaži, prijatna klima, srdačnost i gostoljubivost domaćina, uređenost i dobra snabdevenost, garancija su za prijatan i nezaboravan odmor.

Letovanje u Nea Kalikratiji

vila Dora Nea KalikratiaNea Kalikratia na udaljenosti od 40 kilometara od Soluna, na poluostrvu Halkidiki. Prednost ovog turističkom mesta je što je povezano redovnom autobuskom linijom sa Solunom. Nea Kalikratia postoji od 1922. godine i danas je urbani grad koji živi i u zimskom i u letnjem periodu. U zimskom periodu ima oko 7.000 stanovnika, dok se u letnjem periodu zbog blizine Soluna taj broj duplo povećava.
Nea kalikratia je odlično mesto za one koji vole umeren odmor, od svega po malo i za svakog. Preko dana uživanje na divnoj plaži i toploj vodi. Dugački plićak, sitni pesak od kojeg se lako prave kule i zamkovi, i divan mali akva park idealno za malu decu. Uveče za starije provodi u lepim barovima i restoranima, a za one malo mladje- tinejdžere postoji nekoliko odličnih diskoteka u kojima mogu ludovati do jutra. Megamarket Lidl se nalazi na 3 km od centra gradića. U samom mestu postoji park sa ljuljaškama i drugim zabavnim spravama za decu. Nea Kalikratia poznata je i po bogatoj hotelskoj ponudi.
U gradu se nalaze mnogobrojne prodavnice, supermarketi, picerije, taverne, kafići, diskoteke, zabavni park na vodi, a od 2010. godine otvoren je i savremeni zdravstveni centar…

Nea Kalikratia je udaljena od Novog Sada oko 780 km, a od Beograda oko 690 km.

U blizini se nalaze letovališta Nea Kalikratia nalaze se i letovališta Pefkohori, Kalitea, Polihrono i Hanioti.

Osim letovanja možete koristiti i autobuski prevoz za Grčku ili ponudu putovanja.

Za letovanje u Nea Kalikratiji pripremili smo Vam veliki broj aranžmana. Provedite letovanje u Nea Kalikratiji, smeštaj u hotelima ili apartmanima.

U blizini se nalaze letovališta Kalitea, Kriopigi, Hanioti i Pefkohori.

Izleti sa Halkidikija:

  • Grčko veče,
  • krstarenje zalivom Toroneos,
  • manastiri Meteora,
  • najlepše plaže Toroneosa,
  • pećina Petralona,
  • Solun,
  • Sveta Gora,
  • Vodeni park – Waterland

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte

Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija

+381 21 4721244
+381 61 4721244

info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

9 + 6 =