021.4721244 info@letovanje.info

Naksos

Letovanje ostrvo Naksos

Naksos, letovanje ostrvo Naksos, letovanje na ostrvu Naksos

Letovanje na ostrvu Naksos

Naksos je najveće Kikladsko ostrvo, privredni i ekonomski centar još od antičkog doba. Nekada se tu nalazilo i središte naksoskog vojvode koji je vladao Kikladskim ostrvima u vreme Mletačke vladavine. Prelepe plaže, istorijske znamenitosti, arheološka nalazišta kao i planinsko zaleđe čine Naksos atraktivnom turističkom destinacijom.U drevno doba Naksos je bio poznat kao Dionisija, zbog gustine svojih voćnjaka i vinograda.

Ovo ostrvo je danas poznato po proizvodnji vina i maslinovog ulja.Naksos spada u ostrva Kiklada koja, iako udaljena od kopna, imaju dovoljno vode i to zahvaljujući visokim planinama koje zaustavljaju kišonosne oblake. Ostrvo je pod uticajem sušne sredozemne klime sa dugim, žarkim i sušnim letima i blagim i ne baš kišovitim zimama. Danas se ovo ostrvo smatra “najrodnijim” od svih Kiklada. Zahvaljujući ovome Naksos ima bitnu prednost u odnosu na druga ostrva Kiklada, gde vlada stalan i izrazit nedostatak vode. Zbog toga je Biljni i Životinjski svet bujan, iako je on takođe osoben za ovu klimu.
Turizam se tek nedavno razvio na ostrvu. Gradovi su zadrzali svoju tradicionalnu arhitekturu, prepoznatljive bele niske kuce u uskim ulicicama. Ostrvo je dobro povezano sa okolnim ostrvima i Kritom, do ostrva se moze stici feribotom iz Pireja ili avionom iz Atine.

[su_gmap width=”940″ address=”naxos, greece”]

Ponuda putnog osiguranja