021.4721244 info@letovanje.info

Kefalonija

KEFALONIJA

Letovanje na ostrvu KefalonijaKefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Kefalonija je grčko ostrvo koje će vas, očarati već na prvi pogled. Bujna vegetacija, šarmantni predeli, mirisne šume limuna, vinove loze i maslina, Sunce koje prosipa svoj sjaj po belim kućama i kamenu, ogromno plavetnilo Jonskog mora na kojem su zlatokose nimfe i zavodljive sirene sluđivale i ratnike i ribare. U tom beskrajnom plavetnilu na 780 km2 površine, smestila se Kefalonija, najveće jonsko ostrvo sa 250 km prelepih plaža. Pretežno je planinsko, sastoji se iz dva povezana dela, istočnog, koji je okrenut kopnu i ima prelepe peskovite plaže sa postepenim ulaskom u more i zapadnog, čije se obale strmoglavo spuštaju u more.Zanimljivu istoriju Kefalonije najbolje je opisao Luis de Bernijer u svom bestseleru “Mandolina kapetana Korelija” po kojem je 2000. godine snimljen istoimeni film sa Nikolas Kejdžom i Penelope Kruz u glavnim ulogama. Tako se Kefalonija proslavila širom sveta i počela da privlači turiste, mada je ona još uvek neistražena i netaknuta -ostrvo kao stvoreno za letnju odiseju. Kefalonija je najverovatnije dobila ime po grčkoj reci “kefalos”, što znači glava, jer je oduvek bilo glavno u regiji. Kefalonija je puna prirodnih bogatstava koje ovom ostrvu daju posebnu draž. Kefaloniju često nazivaju „ostrvom paradoksa“. Hidrološke i geološke specifičnosti ovog podneblja prouzrokovale su pojavu svojevrsnih prirodnih fenomena, koje ovom ostrvu daju posebnu draž. Na vrhu ostrva nalazi se tzv. “crna šuma”, stanište kefalonijskog bora, koji se do skora mogao naći samo na ovom ostrvu. Sastav stena je krečnjački, pa je erozija u tlu napravila brojne pećine i pukotine. Obala je prepuna zaliva i rtova. Na Kefaloniji preovladavaju stenovite i šljunkovite plaže. Ono što je zagarantovano jeste providno, kristalno čisto more!
Ukratko, to je ostrvo čudesnih pejzaža, predivnih plaža, simpatičnih mesta, ljubaznih domaćina, ostrvo mira i spokoja, koje ce vas uvek iznova pozivati da ga posetite.

ARGOSTOLI

Argostoli je glavni grad Kefalonije jos od 1757. god i svakako jedan od najlepsih provincijskih gradova u Grčkoj, sa svojom karakterističnom atmosferom, okružen zelenilom i širokim ulicama. Pre katastrofalnog zemljotresa 1953.g grad je imao lepo uredjene fasade u starom lokalnom stilu, koga su krasile elegantne linije i dobar ukus koji je nasledjen tokom dugogodišnje okupacije Venecije. Posle zemljotresa, uz pomoc donacije lokalnog stanovništva, sagradjene su nove zgrade koje su zadržale stari prepoznatljiv stil. Neke od tih gradjevina su: Sud, Arheološki muzej, Skupština grada, Biblioteka..U gradu se nalaze Arheološki muzej gde se nalazi stalna postavka Mikenske kulture i postavka iz perioda Trojanskog rata; Muzej Istorije Ostrva sa mapama i fotografijama ostrva pre zemljotresa, kao i brojnim ikonama iz XVII, XVIII i XIX veka.

LASI (Lassi)

Oblast Lassi je poznato i živo turisticko letovalište Kefalonije,3 km udaljeno od glavnog grada Argostolija i 11 km od aerodroma. Ovde su neke od najlepših plaža Kefalonije, pravi raj, kako za one koji žele na uređenim plazama da uživaju u suncu i kristalno čistom moru, tako i za ljubitelje različitih sportova na vodi. Neke od njih su: Gradakia, velika i omiljena Makris Yialos (duga plaža), prelepa Platis Yialos (široka plaza). Brojni restorani, taverne, barovi, privlače svojom raznovrsnom ponudom i teško je odupreti se izvrsnim grčkim specijalitetima. Bogatu ponudu dopunjuju živopisne radnje i brojni noćni lokali.

SKALA

Skala, nekadašnje ribarsko mesto sa burnom tradicijom i kulturom, jedno je od najlepših mesta na Kefaloniji. Odlikuje se prelepim peščanim plažama, bujnom vegetacijom u zaleđu i četinarima koji pružaju potreban hlad i mirisnu svežinu. Danas je moderno letovalište sa velikim brojem taverni, barova i kafea. Gradić je sagradjen posle zemljotresa 1953 godine. Ranije, selo Skala nalazilo se na padinama obližnjeg brda, a danas se nalazi na obali mora. Ovaj grad brojne turiste privlači svojim peskovitim plažama i brojnim pećinama koje se nalaze uz more. Godine 1956. u blizini mesta pronadjeni su ostaci kuća – vila bogatih ljudi iz Rimskog perioda. U jednoj od prostorija pronadjen je mozaik iz III veka n.e.

LIXOURI

Lixouri je glavni grad zapadnog poluostrva i drugi po veličini na ostrvu. Ime grada se prvi put pominje u protestu pre donošenja Venecijanskog Ustava 1534. godine. U antičko vreme glavni grad poluostrva je bio Palli čiji se ostaci mogu videti nedaleko od danasnjeg Lixouria. Grad Palli je dobio ime po jednom od četvorice sinova Kefalusa. Ovo je atraktivan grad sa lepim ulicama, malim trgovima i prelepima baštama sa cvećem i zelenilom. Kroz grad protiče mala čista reka, a grad je povezan mostovima. U gradu se nalazi biblioteka sa 7000 knjiga kao i Palli Band School drugi najstariji orkestar u Grčkoj. U okolini grada nalaze se plaze: Lepeda, Xi, Petani.

SVORONATA

Svoronata je malo prilično mirno mesto, pogodno za one koji žele pravi odmor i šetnju. Nalazi se na jugozapadu ostrva Kefalonije,
2 km od aerodroma, s tim da ovde nema noćnih letova. Od glavnog grada Argostolija udaljena je 4 km Plaže koje se nalaze u blizini su Ammes, Helis, Avitos (oko 1 km od centra mesta). Najduža plaža je Avitos, i podeljena je na dva dela. Deo na kome se nalaze nekoliko taverni, sa ležaljkama i suncobranima i zabačeni deo sa neiskvarenim peskom, po imenu Megalipetra.Svoronata ima nekoliko taverni i minimarketa. Lokalni autobus svakodnevno vozi do glavnog grada Argostolija, koji je na nekih 20 minuta vožnje od sela. Do mesta Lasi, gde se nalazi veliki broj restorana, taverni i barova kao i do čuvenih plaža Makri i Platis Yialos potrebno je oko 15 minuta voznje .

[su_tabs][su_tab title=”Autobusom”]

Ponuda smeštaja sa autobuskim ili sopstvenim prevozom

[su_posts posts_per_page=”45″ taxonomy=”post_tag” tax_term=”331″ tax_operator=”0″ order=”asc”]apartmani [/su_posts]

[/su_tab]
[su_tab title=”Avionom”]

Ponuda hotela Krf

[/su_tab]
[su_tab title=”On line hoteli”]pretraga hotela
cenovnik hotela
cenovnik hotela sa autobuskim prevozom[/su_tab]
[su_tab title=”Cenovnici”]

Cenovnik 1

Ponuda smeštaja u mestu Kefalonija
Ponuda hotela u Grčkoj
Ponuda svih letovališta u Grčkoj
Ponuda svih letovališta za sezonu 2015.
Ponuda putnog osiguranja…

[/su_tab]
[su_tab title=”Specijalne ponude”]
specijalne ponude
[su_posts posts_per_page=”45″ taxonomy=”post_tag” tax_term=”271″ tax_operator=”0″ order=”asc”]i[/su_posts]
[/su_tab]
[su_tab title=”Rezerviši”]

Upitnik

Slanje upitnika ne znači i automatski potvrđenu rezervaciju. Popunite upitnik i pošaljite rezervaciju. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem roku…

Vaše ime (obavezno)

Kontakt telefon (obavezno)

Vaša e-mail adresa (obavezno)

Zanima me smeštaj u mestu:

Objekat:

Smeštaj / vrsta sobe:
1/11/21/31/41/51/61/71/8

Polazak ili prijava u hotel

Povratak ili odjava iz hotela

Broj odraslih putnika

Broj dece 2-12 godina

Broj dece do 2 godine

Vrsta prevoza
autobusomavionomsopstvenim prevozom

Napomena

Kako bi izbegli zlonamerne poruke popunite polja
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

[/su_tab][/su_tabs]