021.4721244 info@letovanje.info

Kavala

Kavala je glavni grad okruga Kavala, na jugozapadu periferije Istočna Makedonija i Trakija

Letovanje u Kavali

Letovanje KavalaKavala je glavni grad okruga Kavala, na jugozapadu periferije Istočna Makedonija i Trakija, udaljen 165 km od Soluna (istočno) i 680 km od Atine. To je najveći grad i najvažnije privredno i obrazovno središte ove periferije.

Kavala se nalazi na severnoj obali Orfanskog zaliva, u Egejskom moru. Razvila se na nekoliko brdašca tik uz more, a središte grada je smešteno na kamenitom poluostrvu Panagija zbog strateške važnosti. Iznad grada pružaju se padine planine Lekani. Od istorijskog nasleđa možete videti tvrđavu koja dominira iznad luke i odakle se pruža prelep pogled na luku i sam grad, i vijadukt koji se nalazi u neposrednoj blizini luke.

Kavala je udaljena od Novog Sada oko 870 km, a od Beograda oko 780 km.

Vekovima je bila najveća trgovačka luka, najveća pijaca sveže morske ribe (danas imamo za posledicu gastronomske čarolije od morske „rane“ u tavernama uz obalu i istim u starom gradu)… Interesantan podatak je i da je iz Kavale ili tu živi procentualno najveći broj bogatih Grka. U Kavali možete da uživate i u raznovrsnom bogatom šopingu, kao i u bogatom noćnom životu.

Centar Kavale vrvi od života: brojne radnje i butici, lepo uređeni parkovi i trgovi, prepune bašte kafića.

U svako doba možete skoknuti do obližnjeg Tasosa do kojeg vozi trajekt iz luke Kavala ili luke Keramoti udaljene 30-tak kilometara od Kavale. Takođe, možete menjati plaže u okolini koje su stvarno neočekivane, a za nas i nepoznati prizor „upisane“ lepote od beskrajnih peskova, laguna, i različitih dubina voda. Svakako ne treba propustiti bućkanje u obližnjim Nea Iraklici, Nea Peramosu, Palju… U samoj Kavali postoje četiri plaže. Naš predlog je plaža Myrmigia, a na njoj se nalazi hotel Tosca Beach.

Letovanje u Kavali od srca preporučujemo: mladima, radoznalima, porodicama sa decom „nezgodnog“ uzrasta (znate već…11, 12… pa nadalje godina), jer njima posebno ne može biti dosadno, temperamentnijim parovima koji vole puno „svačeg“ za kratko vreme… i naravno svima koji „vole brate grad“…

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte

Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija

+381 21 4721244
+381 61 4721244

info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

12 + 10 =