021.4721244 info@letovanje.info

JERISOS

Jerisos se nalazi u samom srcu pravoslavlja, nadomak Svete Gore, na istočnoj obali Halkidikija na jednoj od mnogobrojnih peščanih plaža koju zapljuskuje tirkizno plavo more

Letovanje u Jerisosu

Jerisos, letovanje Jerisos GrckaJerisos se nalazi u samom srcu pravoslavlja, nadomak Svete Gore. Na istočnoj obali Halkidikija na jednoj od mnogobrojnih peščanih plaža koju zapljuskuje tirkizno plavo more, još u VII veku pre Hrista nikao je antički grad po imenu Akantos kao glavna luka s flotilom antičke Grcke. Nekad Akantos, a kasnije Jerisos je ribarsko mesto, sa svojih 3500 stanovnika, koje je doskora bilo poznato po najvećem ulovu riba i zanatskoj, tradicionalnoj izradi brodića od borovine,a danas jedno od najlepših turističkih mesta na Halkidikiju. Pored hotela, od nekadašnjih ribarskih kuća, nastale su kuće sa apartmanima za mnogobrojne turiste. Dugačku i peščanu plažu sa prirodnim hladom, od grada deli parkić sa pešačkom zonom. Tu su taverne, beach barovi, prodavnice, mega marketi i ostali turistički sadržaji.

Iz luke Jerisosa kreću svakodnevno brodovi za istočnu obalu Svete Gore.

Jerisos se nalazi 120 km od Soluna, na trećem prstu Halkidikija (Atos). Omogućuje vam da budete u samom srcu pravoslavlja, neposredno uz Svetu goru. To je malo ribarsko mesto koje posetiocima pruža nesvakidašnji osećaj opuštenosti i spokoja. Plaža u ovom grčkom letovalištu važi za jednu od najlepših plaža u Grčkoj. Nema gužve i idealno je za odlazak sa decom.

Jerisos je udaljen od Novog Sada oko 840 km, a od Beograda oko 750 km.

Za letovanje pripremili smo Vam smeštaj u apartmanima i hotelima

Izleti sa Halkidikija:

  • Grčko veče,
  • krstarenje zalivom Toroneos,
  • manastiri Meteora,
  • najlepše plaže Toroneosa,
  • pećina Petralona,
  • Solun,
  • Sveta Gora,
  • Vodeni park – Waterland

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte

Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija

+381 21 4721244
+381 61 4721244

info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

15 + 3 =