021.4721244 info@letovanje.info

EVIA

Evia ili Eubeja je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu

Letovanje na ostrvu Evia

EviaEvia (Eubeja) je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km južno od Paralije. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima.

Ostrvo se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući velikom prirodnom bogatstvu i povoljnom geografskom položaju spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke, prestonica Halkida jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave.

Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni, Edipsos itd. Ostrvo se nalazi duž Atičke i Beotijske obale i time predstavlja prirodni nastavak kontinentalnog dela Grčke. Evia je drugo po veličini ostvo Grčke, dužina ostrva je 180 km, širina od 7-50 km. Ostrvo je bila jedna od najrazvijenijih oblasti Stare Grčke, ima izuzetno dugu tradiciju i bogatu istoriju. Najvećim delom je brdovita, dok su njene malobrojne ravnice veoma plodne. Čitavo ostvo je prekriveno šumama i maslinjacima. Svaki deo ostrva ima svoj poseban šarm.

Pefki je malo ribarsko mesto, locirano na severnoj obali ostrva, sa pogledom na planinski masiv Pilion i ostrvo Skiatos. Pefki krasi prostrana, peščano šljunkovita plaža, koja se pruža oko 4 km duž celog mesta, kristalno čisto i mirno more, mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, svežina četinarskih hladova, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj. Evia ima najrazvijeniju ribarsku flotu u Grčkoj, pa se u izuzetno prijatnoj atmosferi ribljih restorana duž obale služe specijaliteti od sveže ribe po pristupačnim cenama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte

Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija

+381 21 4721244
+381 61 4721244

info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

12 + 15 =