021.4721244 info@letovanje.info

ASPROVALTA

Asprovalta je kombinacija svega što može interesovati svakog posetioca: zlatne plaže , kristalno čisto more, planina, jezero, bogato zelenilo, magičan pogled i mnoga arheološka i istorijska nalazišta

Letovanje u Asprovalti

Asprovalta se nalazi u centralnoj Makedoniji, jednoj od 13 oblasti Grčke, nedaleko od Ouranopolisa, i poluostrva Atos, na oko 70 km od Soluna, u regiji Sveti Đorđe.

Asprovalta je kombinacija svega što može interesovati svakog posetioca: zlatne plaže , kristalno čisto more, planina, jezero, bogato zelenilo, magičan pogled i mnoga arheološka i istorijska nalazišta. Sve ovo čini je jednim od najpoznatijih i najpopularnijih letovališta severne Grčke.
Duga peščana plaža (oko 20km) i širine do 100 metara godinama je nagradjivana plavom zastavom evropske unije.

Zanimaciju će svakako naći i ljubitelji sporta jer na plaži postoje igrališta za: fudbal, odbojku, stoni tenis itd. Asprovalti se nalazi predivan park sa fontanama koji na svakog posetioca ostavlja vrlo pozitivan utisak. Mesto obiluje restoranima, tavernama, prodavnicama, rent-a-car agencijama, apotekama, diskotekama kao i svim pratećim sadržajima koje najpoznatije i urbanistički najuređenije mesto može imati. Savršeno sredjena plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u brižljivo izabranim vilama, kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privućiće i one najprobirljivije. Meštani ovog regiona su izuzetno gosotljubivi i otvorenog srca dočekuju svakog posetioca. Vernost tradiciji ogleda se u u svakodnevnom životu, poslu, igri, pesmi, a mnogo više o grčkoj istoriji možete saznati obilaskom Narodnog muzeja Asprovalte. Preporučujemo da obidjete i crkvu Svetog Djordja gde se čuva ikona ovog sveca doneta još u 16.-17. veku. Dok ste ovde, ne zaobidjite Stagiru, rodno mesto antičkog filozofa Aristotela, antički grad Filipi, Ouranoupolis…

Asprovalta je udaljena od Novog Sada oko 795 km, a od Beograda oko 705 km.

U istoj regiji nedaleko od Asprovalte nalaze se letovališta Vrasna i Stavros.

Za letovanje u mestu Asprovalta na usluzi su Vam apartmani i hoteli…

Izleti iz Asprovalte: Alistrati Drama- Jedna od najlepše ukrašenih i najživopisnijih pećina u Evropi, Filippi- antički grad nazvan po ocu Aleksandra Velikog, Grčko veče, Istanbul, Kavala i ostrvo Tasos, Ksanti- grad sa hiljadu boja, manastiri Meteora, Solun, Sveta gora i Waterland.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte

Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija

+381 21 4721244
+381 61 4721244

info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

14 + 4 =