021.4721244 info@letovanje.info

Simi

Letovanje ostrvo Simi

Simi, ostrvo Simi, Letovanje ostrvo Simi

Letovanje ostrvo Simi

Simi je jedno od najlepših Grčkih ostrva, najbliže Rodosu, udaljeno, 45 minuta vožnje hidrogliserom ili 1,5 sati vožnje brodom. Kao i većina Grčkih mesta, ime je dobio po Bogu Glafkosu. Mornar, ronilac sunđera i graditelj brodova, Glafkos je oteo Simi, ćerku kralja Ialysosa i kupio za nju ostrvo, kome je dao njeno ime. Simi je zaštićen od strane Grcke države, decenijama se ništa nije menjalo, ni arhitektura, kuće, ulice, luka… Simi ima 365 kapela i crkvi i veoma poznati manastir Panormitis.
Ostrvo Simi ima 58 km2, i oko 2.300 stanovnika, a udaljen je samo oko 15 milja od Rodosa. Veoma neobičan zbog svoje originalne arhitekture, današnji grad Simi je podeljen na 2 dela: Yialos, lučki deo i Chorio ili Chora, gornji grad, koji se nalazi na vrhu brda, do koga vodi 375 stepenika, poznatih kao Kalistrata. Zaštitnik ostrva Simi je sv. Arhangel Mihajl, kome je posvećen manastir Panormitis u južnom delu ostrva.
Tokom meseca Jula, Avgusta i Septembra na Simiju se održava Internacionalni Festval, gde se održavaju koncerti klasične muzike, narodne muzike iz celog sveta, Grčke muzike i pozorišta svih vrsta.
Kuce na Symiju su uglavnom veoma stare i u mnogima se mogu naci sobe sa tavanicama u obliku arkada koje pridrzavaju gornji sprat. Mnoge od kuća su zadrzale originalan karakter kao sto su zasvodzene tavanice, prozori sa malim otvorom koji je nekad sluzio za puške u borbi sa piratima, stari dimnjacima i ognjištima.
Vi će te odsesti u jednoj od takvih kuća koje su potpuno renovirane. Svaka kuća ima: tuš, toalet, frižider, šporet i zadovoljavaju sve potrebe savremenog života. Vile se nalaze u donjem i gornjem gradu. One koje su smeštene u gornjem gradu pružaju divan pogled na luku i okolne zalive,a oni koji ne vole da se penju sve do KALISTRATA mogu koristiti usluge taxija ili autobusa.

[su_gmap width=”940″ address=”symi, greece”]

Ponuda putnog osiguranja