021.4721244 info@letovanje.info

Samos

Letovanje ostrvo Samos

Letovanje ostrvo Samos 2014.Samos je najposećenije ostrvo severoistočnih Egejskih ostrva, koje je ipak uspelo da sačuva svoju izvornu lepotu i mirne lokacije. Nalazi se u blizini Jonske obale Male Azije, tj. Turske, na krajnjem istoku Grčke i najbliže je veće grčko ostrvo Turskoj.
Glavno mesto na ostrvu je Vati, često nazivan i Samos. Istočni kraj ostrva je od Turskog kopna odvojen kanalom, širokim svega par kilometara. Ostrvo je veličine 468 km², dugačko 43 km u pravcu istok-zapad i široko 19 km u pravcu sever-jug. Ostrvo je Pitagorino rodno mesto.

Plaže na Samosu:

Kokkari

Lokacija : 10 kilometara zapadno od glavnog grada Samosa
Opis: peščana plaža u blizini turističkog letovališta. Odlična lokacija za jedrenje na dasci.
Najbliže mesto: Kokkari

Gradska plaža

Lokacija: u blizini glavnog grada Samosa
Najbliže mesto: Samos

Posidonia

Lokacija: 8 kilometara jugoistočno od glavnog grada Samosa
Opis: mala mirna plaža sa bistrom vodom i tavernom u blizini
Najbliže mesto: Posidonia

Pithagorio

Lokacija: 14 kilometara od glavnog grada Samosa
Opis: mala peščana plaža sa ležaljkama, suncobranima, kafeima i tavernama
Najbliže mesto: Pithagorio

Zanimljiva mesta

Staro pozorište u mestu Pithagorio: Ruševine starog pozorišta nalaze se u mestu Pithagorio, u blizini manastira Spiliani. Veruje se da su to ostaci pozorišta antičkog grada koji se nalazio na mestu gde je danas mesto Pithagorio.
Akvadukt u Evpalineiu: Ovaj izvanredan akvadukt je jedna od najvažnijih građevina koje su nastale za vladavine tirana Polikrata. Akvadukt je dug 1350 metara a na ulaznom portalu se nalaze zapisi. U samom tunelu možete razgledati ostatke vizantijske crkve.
Hram Heraion: Ovo utočište je jedna od najpoznatijih atrakcija ostrva Samos, a nalazi se 6 kilometara od mesta Pithagorio. Hram je sagrađen, jer se verovalo da se boginja Hera, Zevsova supruga, rodila na Samosu. Svake godine se u ovom hramu organizuju dve velike svečanosti. Prva se zove Heraia i njom se slavi rođendan boginje i njeno venčanje sa Zevsom. Druga se zove Tonaia i slavi Herina čuda.
Dvorac Likourgos Logothetis: Dvorac se nalazi u mestu Pithagorio. U XIX veku ga je izgradio Likourgos Logothetis, vođa revolucije protiv turske vladavine, kako bi se odbranio od turskih napada. U dvorištu dvorca posetioci mogu razgledati dve rimske galerije i ostatke nekoliko crkvi.
Vodopadi Potami: Područje Potami nalazi se 3 kilometra zapadno od mesta Karlovassi i jedno je od najlepših delova ostrva Samos. Šetnjom pored reke, ispod gustih krošnji stabala, doći ćete do malog jezera i poznatih vodopada. Neverovatna lepota ovog mesta očaraće svakog posetioca.

[su_gmap width=”940″ address=”Greece, island Samos”]

Ponuda putnog osiguranja

Upitnik

Slanje upitnika ne znači i automatski potvrđenu rezervaciju. Popunite upitnik i pošaljite rezervaciju. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem roku…

Vaše ime (obavezno)

Kontakt telefon (obavezno)

Vaša e-mail adresa (obavezno)

Zanima me smeštaj u mestu:

Objekat:

Smeštaj / vrsta sobe:
1/11/21/31/41/51/61/71/8

Polazak ili prijava u hotel

Povratak ili odjava iz hotela

Broj odraslih putnika

Broj dece 2-12 godina

Broj dece do 2 godine

Vrsta prevoza
autobusomavionomsopstvenim prevozom

Napomena

Kako bi izbegli zlonamerne poruke popunite polja
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.