021.4721244 info@letovanje.info

DUBAI

Dubai je najveći od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate, a drugi po veličini emirat kojim upravlja porodica Al Maktum

Letovanje u Dubaiju

Dubai je najveći od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate, a drugi po veličini emirat kojim upravlja porodica Al Maktum. Ovo je najprogresivniji emirat u UAE i poznat je u svetu kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. Dubai je posle Šangaja grad sa najbržom stopom razvoja, svakog dana se u proseku izgradi 800 novih stanova i kuća.

U prošlosti, ovaj grad, kao i veći deo ovog dela sveta, živeo je od ribolova i lova na školjke. Pronalaskom nafte 1966. godine situacija se drastično menja. Novac dobijen od nafte usmeravan je u naglu izgradnju grada.Luksuzni hoteli, duge peščane plaže, shopping centri, bazari, zabava i čuda modernog graditeljstva su ono što privlači sve više turista iz celog sveta. Dubai se prvi put pominje 1095. godine, a njegovo najstarije naselje datira iz 1799, a tada je izgrađena i tvrđava al Fahidi koja predstavlja najstariju postojeću zgradu u Dubaiju.

Ceo grad ima veliki broj luksuznih tržnih centara, a jedan od njih je toliko veliki da je u njega stala i cela skijaška staza koja predstavlja posebnu atrakciju. Najveći i najviši hotel na svetu, i jedini hotel sa 7 zvezdica, Burdž al Arab nalazi se u Dubaiju. Emiraćani su poznati po gostoprimstvu i velikodušnošću prema posetiocima i turistima.

Dubai
Dubai
Dubai

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte
Petra Drapšina 31
21000 Novi Sad, Srbija
+381 21 4721244
+381 61 4721244
info@letovanje.info

pošaljite nam poruku

7 + 3 =