021.4721244 info@letovanje.info

Herceg Novi

HERCEG NOVI

letovanje 2016.

Herceg Novi Crna Gora. Herceg Novi je grad sunca i zelenila. Nalazi se na južnom delu Jadrana, na ulazu u Bokokotorski zaliv. Smestio se na izuzetno značajnom i atraktivnom geografskom prostoru izmedju najviše planine dinarskog masiva, Orjena i ulaza u Boku Kotorsku. Herceg Novi predstavlja administrativni, privredni i kulturni centar Opštine, koja se prostire od graničnog prelaza Debeli Breg do najužeg dela Boke Kotorske (tesnaca Verige – 300 m širine), sa vrlo bogatim i živopisnim seoskim zaleđem, na ukupnoj površini od 235 km2 i ima oko 39.000 stanovnika. Herceg Novi ima tipičnu mediteransku klimu sa blagim zimama i toplim i suvim letima sa preko 200 sunčanih dana godišnje i prosečnom temperaturom od preko 20 stepeni.

Herceg Novi, Herceg Novi letovanje

Nastao je krajem XIV veka, kada ga je osnovao kralj Tvrtko I, a pravi procvat Herceg Novi doživljava u vreme Tvrtkovog naslednika Stjepana Vukčića-Kosača, poznatijeg kao Herceg Stjepan, po kome je grad i dobio ime. Posle turskog perioda, Herceg Novi je bio u rukama Španaca, Mletaka, Francuza. Uticaj ovih naroda najviše se ogleda u hercegnovskoj arhitekturi, gde se prepliću elementi romaničkog, vizantijskog i orijentalnog stila. Najveće atrakcije predstavljaju Španiola, Kanli Kula, Forte Mare i Citadela, muzej i arhiv grada, galerija moderne umetnosti i manastir Savina kulturnoistorijski biser. Dok se u zimskom periodu na obroncima planine Orjen organizuju skijaška takmičenja, u isto vrijeme na hercegnovskoj rivijeri cvjetaju mimoze i održava se tradicionalna nadaleko poznata manifestacija “Praznik mimoze”.
Danas je Herceg Novi moderni mediteranski grad sa velikim brojem kulturnih sadržaja tokom cele sezone. Među njima, osim Festivala mimoze, poznati su i muzički festival „Sunčane skale“, filmski festival, zimski likovni salon i drugi.

Ponuda hotela Herceg Novi Crna Gora

[pt_view id=”23748f3cca”]

Ponuda apartmana Herceg Novi Crna Gora

Autobuski i avio prevoz do Crne Gore

[su_row]
[su_column size=”1/2″][su_button url=”http://www.kartenovisad.com/autobuski-prevoz-crna-gora/” target=”blank” style=”flat” background=”#315a85″ color=”#ffffff” size=”14″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: road” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]AUTOBUSKI PREVOZ[/su_button][/su_column]
[su_column size=”1/2″][su_button url=”http://www.kartenovisad.com/avio-karte/” target=”blank” style=”flat” background=”#315a85″ color=”#ffffff” size=”14″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: plane” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]AVIONSKI PREVOZ[/su_button][/su_column]
[/su_row]

Mapa Herceg Novi Crna Gora

[su_gmap width=”1100″ address=”Montenegro, Herceg Novi”]