021.4721244 info@letovanje.info

Suncev breg

SUNCEV BREG BUGARSKA

letovanje 2016.

Suncev breg Bugarska. Sunčev breg se nalazi na živopisnom poluostrvu, 35 km severno od lučkog grada Burgas, između sela Vlas sa severne i Nesebara sa južne strane. Sunčev breg je grad koji se sastoji iz novog i starog dela, vezanih uskom prevlakom. Stari deo grada je sigurno svetski najpoznatiji deo Bugarske. Veliki broj kulturno-istorijskih spomenika i atraktivna arhitektura uvrstili su ovaj grad u svetsku kulturnu baštinu, pa je Stari Nesebar 1981 godine proglašen za grad-muzej i kao takav stavljen pod zaštitu UNESCO-a. U oba dela grada bezbroj je mesta koja nude zabavu i odlikuju se izuzetnom ugostiteljskom ponudom.

Suncev breg Bugarska

Suncev breg Bugarska

Najveće bugarsko letovalište, na plaži zlatno – žutog peska dugačkoj celih 8 km i na nekim mestima širokoj i do 100 metara, leži novi biser crnomorske obale Bugarske – Sunčev breg. U vrlo kratkom vremenskom periodu, od početka izgradnje, početkom šezdesetih godina prošlog veka Sunčev Breg je postao vodeći turistički centar Bugarske, pre svega zahvaljujući svojoj plaži, koja već duži niz godina nosi međunarodno priznaje – Plavu zastavu, koja svim turistima garantuje ekološki čistu vodu i kvalitetnu plažu, kao i naravno činjenicom kojom ovo mesto opravdava svoje ime: više od 1700 sunčanih sati od maja do oktobra. Sunčev Breg čini veliki broj hotela i različitih vanpansionskih sadržaja, okruženih izuzetno sredjenim zelenim površinama. Danas se ovde odmara armija od oko milion turista godišnje, iz svih krajeva sveta. U brojnim restoranima, klubovima, diskotekama, akvaparku i na sportskim terenima gostima se nudi kvalitetna razonoda i rekreacija. Nekoliko velikih supermarketa, shoping centara, prodavnica, poliklinika, poslednjih godina je razvoj Sunčevog Brega toliko ubrzan da su se granice između ovog letovališta i Nesebara praktično izbrisale.

Ponuda smeštaja – Suncev breg Bugarska

[pt_view id=”675f84b3be”]

Autobuski prevoz – Suncev breg Bugarska

Autobuski prevoz do Sunčevog brega moguć je u svim terminima koji su dati u cenovnicima, s tim da je broj mesta ograničen. Ukoliko Vam je potreban samo prevoz informišite se na prodajnom mestu. Nije moguće kombinovati prevoze iz dva cenovnika.