Turska

TURSKA

letovanje 2016.

letovanje turska, letovanje turska 2014Turska je država u jugozapadnoj Aziji. Teritorija Turske leži na dva kontinenta: 3% u Evropi- Trakija, a ostatak od 97% u Aziji- Anadolija. Turska se graniči sa Grčkom i Bugarskom na zapadu, sa Gruzijom, Jermenijom, Azerbejdžanom i Iranom na istoku, sa Irakom i Sirijom na jugu. Turska se nalazi na obalama Crnog mora, Mramornog mora, Egejskog mora i Sredozemnog mora, što je čini zanimljivim turističkim odredištem.

  • Letovanje TurskaLetovanje Turska
  • Letovanje TurskaLetovanje Turska
  • Letovanje TurskaLetovanje Turska
  • Letovanje TurskaLetovanje Turska
  • Letovanje TurskaLetovanje Turska
  • Letovanje TurskaLetovanje Turska
  • Letovanje TurskaLetovanje Turska

U ponudi za letovanje 2016. nalaze se poznata turistička mesta u Turskoj, kao što su: Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Sarimsakli, Alanja, Antalija, Lara, Kemer, Side i Belek.

Provedite leto 2016. u Turskoj…

KUŠADASI

Letovanje Turska KušadasiKušadasi je najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora. Nalazi se 90km južno od Izmira, trećeg grada po veličini u Turskoj a nasuprot grčkog ostrva Samos.

MARMARIS

Letovanje Turska MarmarisMarmaris je veoma popularno letovalište u Turskoj, nalazi na granici Sredozemnog i Egejskog mora i smešteno je u zalivu sa zelenim brdima u pozadini.

BODRUM

Letovanje Turska BodrumBodrum je jedno od najekskluzivnijih letovališta na turskoj rivijeri i nalazi se na granici Egejskog i Sredozemnog mora. Bodrum je izuzetno lep mediteranski grad, a ujedno je i najstariji turistički centar Turske.

SARIMSAKLI

Letovanje Turska SarimsakliSarimsakli se, kao mesto na turističkoj mapi Turske, pojavio pre oko 15 godina. Nalazi se u regiji Ajvalik, koja je pod zaštitom države, locirana je naspram grčkog ostrva Lezbos

ALANJA

Letovanje Turska AlanjaAlanja je jedno od najpopularnijih letovališta u Turskoj udaljeno je oko 130 km od Antalije gde se nalazi najbliži aerodrom.

ANTALIJA

Letovanje Turska AntalijaAntalija je glavni i najveći grad Sredozemne oblasti Turske, a sa više od milion poseta godišnje važi za turističku prestonicu Turske

KEMER

Letovanje Turska KemerKemer se nalazi u Antalijskom zalivu, 40 kilometara zapadno od Antalije i jedno je od najpoznatijih i najluksuznijih letovališta Turske.

SIDE

Letovanje Turska SideSide se nalazi 55 kilometara istočno od Antalije, na poluostrvu dužine 800 i širine 300 metara, sa plažama sa obe strane poluostrva i praktično je sa skoro svih strana okruženo zlatnom peščanom plažom.

BELEK

Letovanje Turska BelekBelek je novo, moderno turističko naselje udaljeno 30 min. od Antalije. Tu se nalaze najluksuzniji hoteli na dugim peščanim plažama, okruženim borovim šumama, eukaliptusima, i divno uredjenim baštama.

 

Informacije za turiste

Informacije za turiste

Glavni grad- Ankara Službeni jezik- Turski Broj stanovnika- oko 70 miliona Klima na primorju- mediteranska sa toplim i suvim letima, i blagim, vlažnim i hladnim zimama Valuta- Turska lira Vremenska zona- +1 sat u odnosu na vreme u Srbiji Telefon- pozivni za Tursku kada se zove iz inostranstva je 0030, a pozivni za Srbiju je 00381

Nacionalni praznici:

Nova Godina- 1. januar Dan nacionalnog suvereniteta i Dan dece- 23. april Komemoracija Ataturka i Dan sporta i mladosti- 19. maj Dan pobede- 30. avgust Dan republike- 28. (pola dana) i 29. oktobar

Verski praznici:

Şeker Bayramı- praznik koji pada na kraj Ramazana, vremena posta. Uobičajeno se slatkiši razmenjuju kao pokloni. U ruralnijim i konzervativnijim sredinama možda će biti teže jesti ili piti u javnosti tokom perioda Ramazana. Kurban Bayramı- Tradicionalno ovca ili krava se žrtvuje na ovaj dan i meso se daje siromašnima, prijateljima, porodici i komšijama

Informacije za turiste

Diplomatsko predstavništvo Turske u Srbiji Adresa: Krunska 1, 11000 Beograd Tel.: +381-11-333 24 00 Diplomatsko predstavništvo Srbije u Turskoj Ambasada u Ankari Adresa: Paris Caddesi 47, P.K.28 Ka vaklidere, TR-ANKARA, TURKEY Tel: +90312 / 426-02-36, 426-24-32 Konzulat u Istanbulu Adresa: 1 Gazeteciler Sitesi, 23, Temmuz Sokak No. 8, Esentepe 34419 SISLI – ISTANBUL, TURKEY Tel: +90212 / 213-76-86

Inline
Inline