Majorka

MAJORKA

letovanje 2016.

Majorka (Mallorca) je najveće, najlepše i najegzotičnije ostrvo Mediterana, zajedno sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva. Nalaze se u Sredozemnom moru istoćno od španskog kopna. Majorka je svetski poznata kao jedno od najlepših turističkih destinacija u Evropi, pa i u svetu.

Majorka

Sa više od 10 miliona turista godišnje, Majorka je jedna od najposećenijih svetskih turističkih destinacija. Glavni administrativni centar je glavni grad Palma, ali i mondensko mesto sa pregršt luksuznih hotela u kojima borave turisti, posebno mladi iz celog sveta. Gradom dominira katedrala iz XIII veka, koju svakako treba posetiti.

Majorka 1

Prelepe peščane plaže, bistro plavo i toplo more, autentične pećine, božanstvene, skrivene uvale i lagune, bujna vegetacija, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, borove šume, ljubazni ljudi, dobra usluga, izvrsna kuhinja, odličan odmor i jos bolja zabava samo su deo čari ovog jedinstvenog ostrva. Klima je mediteranska i sa velikm brojem sunčanih dana, Majorka je idealno mesto za odmor od ranog proleća do pozne jeseni. Prosečna temperatura je oko 27 stepeni, što boravak na ovom prelepom postrvu čini još prijatnije. Skoro više od 40% godišnjih padavina je prisutno tokom jeseni.

Majorka

More je relativno toplo s temperaturom od oko 26C u avgustu i obično iznad 14C zimi. Letnji povetarac sa mora sprečava da dnevne temperature budu previsoke. Palma kao i okolna letovališta su idealna za odmor u jednom od stotine hotela različitih kategorija. Ulice su pune mladog sveta koji imaju mogućnost da se provode brojnim kafićima, restoranima i svetski poznatim diskotekama.

Majorka

U najpoznatijim turstičkim zonama kao što su Can Pastilla, Playa de Palma i El Arenal dominira velika peščana plaža, zapadno od Palme postoje letovališta, kao sto su Magaluf, Palma Nova ili Paguera, koji će svojim sadržajem zadovoljiti sve ljubitelje prirode.

CAN PASTILLA

Ovo popularno letovalište nalazi se na samo 2.5 km od internacionalnog aerodroma, Son Sant Žoana i na oko 8 km istočno od glavnog grada, Palme. Kan Pastilja je letovalište koje je povezano dugim šetalištem sa Plaja de Palmom i Arenalom. Odlično je povezano sa Palmom gradskim prevozom. Kristalno čisto, tirkizno more, lepe peščane plaže i marina su ono što čini draž ovog mesta. Ovo letovalište nudi i raznovrsne zabavne sadržaje kako za decu tako i za odrasle a mladi željni noćnog života, diskoteka i izlazaka će svoje zadovoljenje pronaći u obližnjem Arenalu.

PLAYA DE PALMA

Ovo letovalište je 6 km duga peščana obala koja se pruža od Kan Pastilje na zapadu do Arenala na istoku. Nalazi se na oko 10 km od Palme i na oko 5 km od internacionalnog aerodroma, Son Sant Žoana. Popularno je zbog kristalno čistog tirzinog mora i dugih peščanih plaža.

EL ARENAL

Ovo letovalište se nalazi na oko 10 km od Palme i na oko 5 km od internacionalnog aerodroma, Son Sant Žoana. Ovo je tipičan primorski španski grad sa uskim ulicama. U njemu dominiraju fasade zgrada i mnoštvo hotela, radnji, barova, restorana i diskoteka. Popularan je među nemačkim turistima. Arenal je pre svega popularno po dinamici noćnog života, diskotekama i barovima koji se pružaju na svakom koraku. Ovo letovalište ima i prelepe peščane plaže i čisto more. Preporučuje se mladim koji su željni noćnog provoda.

PALMA NOVA

Popularno letovalište, uz susedni Magaluf, je najveće letovalište okruga Kalvija. Nalazi se na jugozapadnoj obali ostrva, udaljeno je oko 15 km zapadno od Palme i internacionalnog aerodroma. Prelepe, dugačke, peščane plaže, raznovrsne sadržaje na vodi, veliku ponudu restorana, barova i kafića. Mirnije je mesto u odnosu na Magaluf, pogodno za porodice sa decom ali i za mlade željne zabave.

PAGUERA

Letovalište Paguera se nalazi na jugozapadu ostrva Majorka. Udaljena je od Palme oko 30 km, od aerodroma 35km. U mestu ima dosta radnji, restorana, barova, agencija za iznajmljivanje vozila. Mesto se preporučuje za miran porodični odmor.

PORTALS NOUS

CALA D'OR

CALA MAJOR

Izleti Majorka

Akvarijum, Aqualand, Es Fugero, Glavni grad - Palma, Marineland, Pecine Drak i Ams, Son Amar, Valdemosa, Western water park

Inline
Inline