Španija

ŠPANIJA

letovanje 2016.

Španija je Evropska država koja se na Pirinejskom poluostrvu. Pored nje na istom poluostrvu nalaze se Portugal i Andora. Glavni grad Španije je Madrid. Na jugu i istoku zapljuskuje je Sredozemno more, a Atlantski okean na severu i severozapadu. Službeni jezik je španski, ali se u pojedinim regionima govori katalonski, baskijski i galicijski jezik. U sastavu Španije se takodje nazale dva arhipelaga Balearska ostrva u Sredozemnom moru i Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu.

letovanje spanija, leto spanijaŠpanija je sinonim za uživanje u suncu, dobroj hrani, gostoprimstvu i umeću življenja, ali i u otkrivanju njenog bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, u kojima su razne civilizacije tokom istorije pronalazile svoj dom. U Španiji ćete uživati i u dobroj kuhinji. Ukusna kuhinja, atmosfera u malim restoranima i gostoprimljivo stanovništvo pružaju potpuni užitak. Gaspaćo, paelja i tortilja su tipični španski specijaliteti koji se služe širom zemlje.U ponudi za letovanje Španija 2016. nalaze se poznata turistička mesta: Ljoret de Mar, Santa Suzana, Malgrat de Mar, Kalelja, kao i ostrva Majorka i Ibica...

Provedite leto 2016. u Španiji

MAJORKA

letovanje majorka,majorka spanijaMajorka (Mallorca) je najveće,najlepše i najegzotičnije ostrvo Mediterana,zajedno sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva.

LJORET DE MAR

letovanje ljoret de mar,letovanje lloret de marLjoret de Mar je jedno od najposećenijih u Španiji. Udaljeno je od Barselone oko 70 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom i železničkom linijom.

MAGRAT DE MAR

letovanje malgrat de mar,malgrat de mar spanijaMalgrat de Mar jedno od najlepsih letovališta Katalonije. Izuzetne peščane plaže, prelepo more i mir u ovom letovalištu privlače mnogobrojne turiste koji dolaze na odmor, porodično.

SANTA SUZANA

letovanje santa suzana, santa suzana spanijaSanta Suzana je letovalište sa dugačkom peščanom plažom, brojnim hotelima sa jedne strane i kristalno čistim morem sa druge strane.

KALELJA

letovanje kalelja, kalelja spanijaKalelja je letovalište koje je najbliže Barseloni, oko 40 km sa kojom je povezano redovnom železničkom linijom.

IBICA

letovanje ibica,ibica spanijaIbica je ostrvo u Sredozemnom moru, sa divnim plažama, ali, ipak, Ibica je najpoznatija po noćnom životu zbog čega privlači turiste iz celog sveta

Informacije za turiste

Informacije za turiste

Glavni grad- Madrid
Službeni jezik- Španski
Broj stanovnika- oko 46 miliona
Valuta- Euro
Klima- mediteranska klima
Telefon- pozivni za Španiju kada se zove iz inostranstva je 0034, a pozivni za Srbiju je 00381

Diplomatsko predstavništvo Španije u Srbiji

Adresa: Prote Mateje 45
11000 Beograd
Tel.: +381 11 3440231
Fax: +381 11 3444203

Diplomatsko predstavništvo Srbije u Španiji

Adresa: Calle de Velazquez 162
E-28002 MADRID, SPAIN
Tel: +3491 563-50-45
Fax: +3491 563-04-40

Inline
Inline