Kemer

KEMER

letovanje 2015.

KemerKemer se nalazi u Antalijskom zalivu, 40 kilometara zapadno od Antalije i jedno je od najpoznatijih i najluksuznijih letovališta Turske. Kemer je do 1980. godine bio mirno ruralno mesto, a danas ovaj grad sa okolinom predstavlja važan deo u turističkoj industriji Turske. Ime mesta potiče od kamenog zida dugačkog 23 kilometra, koji je izgradjen posle 1917. godine da bi usmeravao vodu planinskih potoka i štitio grad od poplava. Put od Antalije do Kemera dodiruje Sredozemno more i planinu Taurus tako da u jednom momentu prolazite kroz četinare, a već u sledećem pored prostrane peskovite plaže. Poznat je po mediteranskoj klimi (suvo i toplo vreme), obiljem zelenila, luksuznim hotelima i po dugim peščanim i šljunkovitim plažama i kristalno čistom moru gde temperatura vode dostiže i 33ºC. Šetalište na severnoj strani grada vodi direktno do plaže koja ima ’’Plavu zastavu’’ dobijenu od Evropske Unije za najlepše i najuređenije plaže.

Ulica koja prolazi kroz centar Kemera nudi razonodu za sve: diskoteke, kafiće, prodavnice, suvenirnice, butike, restorane pored plaže sa prostranom baštom i hladovinom pod palmama i borovima gde možete birati da li Vam više odgovara da odmarate u turskom stilu sedenja, lazy begu ili da se sunčate na ležaljkama uz sveže ceđeno voće ili sladoled (dondurma), a tokom večeri možete okusiti razne voćne ukuse nargile. Iz Kemera se organizuje i veliki broj izleta od kojih preporučujemo: obilazak mesta Demre gde se nalazi crkva Svetog Nikole, krstarenje brodom, tursko kupatilo, Pamukkale, tursko veče, jednodnevni izlet u Izraelu, obilazak Antalije i Duden vodopada i šoping tura, žičara kojom se dolazi do Tahtali vrha 2365m nadmorske visine odakle se pruža fantastičan pogled… Kemer ima veliki udeo u hotelskim kapacitetima Antalijske regije, a pošto je poznat i kao idealno mesto za odmor i relaksaciju, privlači sve veći broj turista iz celog sveta. Spoje tri prirodne lepote: mora, planine i borove šume, čini ga harmoničnim mestom za odmor duha i tela.

Kemer

Pored letovališta Kemer u ponudi za letovanje 2015. nalaze se poznata turistička mesta u Turskoj, kao što su: Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Sarimsakli, Alanja, Antalija, LaraSide i Belek.

USKORO…