Antalija

ANTALIJA

letovanje 2014.

antalija,letovanje antalija,antalija turskaAntalija je glavni i najveći grad Sredozemne oblasti Turske, a sa više od milion poseta godišnje važi za turističku prestonicu Turske. Cela Antalijska regija je zaštićena od hladnih severnih vetrova Taurus planinama i ima karakterističnu mediteransku klimu, sa toplim suvim letima i umereno toplim kišnim zimama. U drevno doba Antalija je pripadala kraljevstvu Pamfilija („zemlja svih plemena“) i to ime svakako zaslužuje jer su se na tom području smenjivale mnoge civilizacije kroz istoriju kao što su Rimljanima, Vizantijcima, Seldžucima, sve dok nije pao pod vlast Otomanskog carstva. Kada je car Hadrijan posetio Ataliju 130. godine nove ere, izgrađena je kapija u njegovu čast. Nad gradom dominira neobičan minaret, visok 37 metara koji je izgrađen početkom 13 veka, ali džamija kojoj je nekada pripadao više ne postoji. Ovaj predivan milionski grad prepun je kontrasta, veličanstven je spoj prošlosti i sadašnjosti jer je podeljen na dva dela gde je moderan deo grada veoma liči na moderne evropske metropole sa širokim bulevarima, modernim zdanjima, luksuznim prodavnicama, vrhunskim hotelima koji su izvučeni van grada i nalaze se na prelepim i poznatim plažama kao što su Konyalti i Lara. Drugi deo grada, Kaleidži koga karakterišu uske krivudave ulice sa starim kućama koje se naslanjaju na zidine drevne tvrđave predstavlja stari deo grada, oko stare luke.

antalia

Od izleta preporučujemo izlete obilazak mesta Demre gde se nalazi crkva Svetog Nikole, krstarenje brodom, tursko kupatilo, rafting (splavarenje), Pamukkale, tursko veče, jednodnevni izlet u Izraelu, obilazak Antalije i Duden vodopada i šoping tura, Troya šou… More je ovde izuzetno čisto i toplo, ima dosta zelenila, lepo uređenih delova grada, odličnih restorana, prodavnica, dobra infrastruktura, diskoteka, tako da Vam neće ponestati dobrog provoda.

Pored letovališta Antalija u ponudi za letovanje 2014. nalaze se poznata turistička mesta u Turskoj, kao što su: Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Sarimsakli, AlanjaLara, Kemer, Side i Belek.

Hoteli 3*Hoteli 4*Hoteli 5*CenovniciRezerviši

Hoteli sa 3*

Hoteli u Turskoj kategorisani su sa  2, 3, 4 i 5 zvezdica. Kod hotela postoji mogućnost da usled se nedovoljnog broja gostiju u pred/ post sezoni servira meni umesto švedskog stola-samoposluživanje.

hotel-lara-world-antalija-thHotel LARA WORLD Antalija nalazi se u oblasti Lara, 10 km od centralnog dela Antalije i na oko 650 m od plaže.
hotel-sava-antalija-thHotel SAVA Antalija nalazi se na oko 150 m od Konyaalti plaže i oko 5 km od centra Antalije. Sve sobe su sa TWC-om, telefonom, TV-om, klimom
hotel-ozbekhan-antalija-thHotel OZBEKHAN Antalija nalazi se na oko 200 m od Konyaalti plaže i oko 4 km od centra Antalije.
Hotel ASPEN Antalija thHotel ASPEN Antalija nalazi se u srcu starog grada Antalije, na oko 3,5 km od Konyaalti plaže i oko 11 km od Lara plaže

Hoteli sa 4*

Hoteli u Turskoj kategorisani su sa  2, 3, 4 i 5 zvezdica. Kod hotela postoji mogućnost da usled se nedovoljnog broja gostiju u pred/ post sezoni servira meni umesto švedskog stola-samoposluživanje.

Hotel BILEM HIGH CLASS Antalija thHotel BILEM HIGH CLASS nalazi se na oko 6 km od centra Antalije, na stenama iznad mora, sa platformom umesto plaže.
hotel-falcon-antalija-thHotel CLUB FALCON Antalija nalazi se u oblasti Lare, na oko 50 m od mora na stenama iznad mora,sa platformom umesto plaže, na oko 5 km od centra Antalije.
Hotel ANTALYA Antalija thHotel ANTALYA nalazi se na oko 5 km od centra Antalije, na stenama iznad mora, sa platformom umesto plaže.
Hotel ALP PASA Antalija thHotel ALP PASA nalazi se u srcu starog grada Antalije, na oko 3,5 km od Konyaalti plaže i oko 11 km od Lara plaže.

Hoteli sa 5*

Hoteli u Turskoj kategorisani su sa  2, 3, 4 i 5 zvezdica. Kod hotela postoji mogućnost da usled se nedovoljnog broja gostiju u pred/ post sezoni servira meni umesto švedskog stola-samoposluživanje.

hotel-sea-life-family-antalija-thHotel SEA LIFE FAMILY RESORT nalazi se preko puta Konyaalti plaže i oko 5 km od centra Antalije.
Hotel RIXOS DOWNTOWN Antalija thHotel RIXOS DOWNTOWN nalazi se na 300 m od Konyaalti plaže i oko 5 km od centra Antalije. Hotel poseduje deo plaže do koje organizuje prevoz za svoje goste u toku sezone.
hotel-porto-bello-antalija-thHotel PORTO BELLO nalazi se preko puta Konyaalti plaže i oko 5 km od centra Antalije.
Hotel RAMADA RESORT LARA Antalija thHotel RAMADA RESORT LARA nalazi se oko 17 km od Antalije, i koristi svoj deo plaže Lara udaljen oko 350 m.
Hotel RAMADA PLAZA Antalija thHotel RAMADA PLAZA nalazi se oko 1km od centra Antalije, na stenama iznad mora, sa platformom umesto plaže do koje se silazi stepenicama
hotel-saturn-palace-antalija-thHotel SATURN PALACE RESORT nalazi se u oblasti Lara, na oko 17 km od centra Antalije, na plaži.
Hotel MIRACLE RESORT 5* AntalijaHotel MIRACLE RESORT se nalazi u oblasti Lara, na oko 11 km od centra Antalije, na sopstvenoj peščanoj plaži.
Hotel FAME RESIDENCE LARA & SPA 5* AntalijaHotel FAME RESIDENCE LARA & SPA je hotelski kompleks nalazi se u oblasti Lara, 16 km od centra Antalije, na plaži.
Hotel RIXOS LARES 5* AntalijaHotel RIXOS LARES se nalazi u oblasti Lara, na plaži. U sklopu hotela nalazi se više barova i restorana, više bazena, bazen za decu, manji aqua park
Hotel IC GREEN PALACE 5* AntalijaHotel IC GREEN PALACE se nalazi na oko 25 km od centra Antalije u oblasti Kundu na plaži.
Hotel SHERWOOD BREEZES 5* AntalijaHotel SHERWOOD BREEZES je hotelski kompleks nalazi se u oblasti Lara, 12 km od centra Antalije, na plaži.
Hotel BAIA LARA 5* AntalijaHotel BAIA LARA se nalazi u oblasti Lara, na oko 17 km od centra Antalije, na sopstvenoj peščanoj plaži.
Hotel ROYAL WINGS 5* AntalijaHotel ROYAL WINGS se nalazi u oblasti Lara, na oko 17 km od centra Antalije na plaži.
Hotel ROYAL HOLIDAY PALACE Antalija thHotel ROYAL HOLIDAY PALACE se nalazi na oko 17 km istočno od Antalije na sopstvenom delu Lara plaže.
Hotel DELPHIN DIVA PREMIERE 5* AntalijaHotel DELPHIN DIVA PREMIERE se nalazi u oblasti Lara, na oko 15 km od centra Antalije, na sopstvenoj peščanoj plaži.
Hotel DELPHIN PALACE 5* AntalijaHotel DELPHIN PALACE se nalazi u oblasti Lara, na oko 15 km od centra Antalije ,na sopstvenoj peščanoj plaži.
Hotel DELPHIN IMPERIAL 5* AntalijaHotel DELPHIN IMPERIAL se nalazi u oblasti Lara, na oko 15 km od centra Antalije ,na sopstvenoj peščanoj plaži.

Cene za letovanje u Antaliji 2014.

Letovanje u Antaliji – cenovnik 1

Letovanje u Antaliji – cenovnik 2

Letovanje u Antaliji – cenovnik 3

Ponuda putnog osiguranja