Letovanje Tunis 2014.

Letovanje Tunis 2014.Tunis je jedna od najmanjih zemalja Afrike i nalazi se na severo-istoku Afričkog kontinenta u centru Mediteranskog basena. Na severu i istoku obale Tunisa zapljuskuje Sredozemno more, na zapadu i jugozapadu Tunis se celom dužinom graniči sa Alžirom, a na krajnjem jugu sa Libijom. Tunis u sebi objedinjuje mnoštvo suprotnosti, od potpune divljine i nenaseljenih prostora sa ukusom avanture i nepoznatog do vatrometa boja, mirisa i vreve života koja će vas poneti i učiniti da se osećate kao da tu pripadate. Putovati kroz Tunis znači otkriti kako jedan deo Afrike,tako isto i nama blizak svet Mediterana. Mnogobrojna su kulturna i istorijska nasleđa upotpinjuju doživljaj u Tunisu. Tragovi velikih civilizacija vidljivi su na svakom koraku – kroz muzeje, spomenike, arheološke lokalitete, ali i u sadašnjem načinu života, arhitekturi i običajima stanovnika, koji su neverovatna i naizgled nespojiva kombinacija tradicije i modernog, prošlosti i sadašnjosti.

 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis
 • Letovanje Tunis
  Letovanje Tunis

Tunis zapljuskuje toplo more, beskrajne pešane plaže, a raskošno zelenilo štiti primorska naselja, elegantne stare letnjikovce i moderne hotele od vreline sunca. Tunis je takođe i zemlja pustinje, beskrajnih pešanih prostranstava i nepreglednih dina Sahare, gde nomadska i beduinska plemena danas, kao i vekovima unazad život provode na isti način, u neprekidnom putovanju i potrazi za skromnim pašnjacima. Tunis je zemlja kojoj ćete se lako približiti i lako je prihvatiti, gde toplina sunca preplavljuje srca i lica njenih stanovnika. Letovanje u Tunisu će podjednako prijati turistima svih starosnih uzrasta i u svako godišnje doba. Sezona kupanja u moru traje od maja do kraja oktobra, a blaga klima tokom zimskih meseci je idealna za šetnje, rekreaciju, obilaske i izlete, kao i uživanje u udobnostima hotela i kupanje u hotelskom bazenu. U ponudi za letovanje Tunis 2014. nalaze se letovališta: Sousse, Port el Kantaoui, Hamammet, Yasmin Hamammet, Monastir, Mahdia i ostrvo Djerba.

SoussePort el KantaouiHammametMahdiaMonastirCenovniciInformacije za turiste

Letovanje Tunis - Sus

Sousse,Sus,letovanje Sousse,letovanje SusSus (Sousse) je treći grad po veličini u Tunisu, udaljen 140 km južno od glavnog grada. U gradu ima preko 175.000 stanovnika. Sus se nalazi na južnoj obali zaliva Hammamet, na obali Mediterana. Ovo je stari grad koji se spominje još od vremena punskih ratova. Nakon toga su padali u ruke redom Vandalima, Arapima pa Noramanima, ali i dalje bez većih oštećenja. Sus ima prekrasne peščane plaže. Sus danas predstavlja privredni i univerzitetski centar. Međunarodni aerodrom u Monastiru udaljen je svega 20 km. Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. U Tunisu sobe imaju većinom, francuski kvalitet, koji ne vodi puno računa o kvalitetu soba. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. U Tunisu sobe imaju većinom, francuski kvalitet, koji ne vodi puno računa o kvalitetu soba. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

hotel Karawan SousseHotel KARAWAN *** Sousse Hotel se nalazi u centru Soussea, uz šetalište kraj mora. Ulica ga deli od plaže udaljene oko 50 m.
hotel Orient Palace SousseHotel ORIENT PALACE **** Sousse Hotel se nalazi na plaži, u mirnoj zoni između centra Soussea i marine u Port El Kantaouiu. Transfer od aerodroma u Tunisu traje oko 2 sata
hotel Movenpick SousseHotel MOVENPICK ***** Sousse Hotel se nalazi se u samom centru grada, na plaži, nadomak medine, glavnih trgovačkih ulica i korniša
Hotel KARAWAN 3* SousseHotel KARAWAN 3* Sousse Hotel KARAWAN 3* Sousse se nalazi u centru Sousse-a, na oko 50 metara od plaže od koje ga deli ulica.
Hotel ROYAL BEACH 3* SousseHotel ROYAL BEACH 3* Sousse Hotel ROYAL BEACH 3* Sousse se nalazi u Soussu, na oko 50 metara od plaže, na oko 1.5 km od centra Soussa.
ATU-Tunis-Jinene-thHotel JINENE 3* Sousse Hotel JINENE 3* Sousse je kompleks dva hotela, Jinene 3* i Royal Jinene 4*, nalazi između Sousse-a (3km) i Port El kantaoui-ja, na plaži
Hotel ROYAL JINENE 4* SousseHotel ROYAL JINENE 4* Sousse Hotel ROYAL JINENE 4* Sousse je kompleks dva hotela, Jinene 3* i Royal Jinene 4*, nalazi između Sousse-a ( 3km ) i Port El kantaoui-ja, na plaži
Hotel TOUR KHALEF 4* SousseHotel TOUR KHALEF 4* Sousse Hotel TOUR KHALEF 4* Sousse se nalazi na sopstvenoj plaži okružen parkom na oko 3 km od centra Sousse-a. U svom sklopu hotel ima restoran, barove, otvoren bazen
Hotel ORIENT PALACE 4* SousseHotel ORIENT PALACE 4* Sousse Hotel ORIENT PALACE 4* Sousse se nalazi u severnom delu Soussa na moru. Hotel je rađen u francuskom stilu i u svom sadržaju ima glavni restoran, a la card restoran, nekoliko tematskih barova

Letovanje Tunis – Port el Kantaoui

Port el Kantaoui,Port el Kantaoui TunisPort el Kantaoui se nalazi 10 km severno od Susa, u centralnom delu Tunisa. Izgrađen je 1979. godine planski, kao turistički centar oko velike prelepe marine koja je treća na svetu po veličini. Iako moderna, arhiktektura Port el Kantuija oslanja se na tradicionalan stil Tunisa, sa belim kućama ukrašenim tirkizno plavim vratima i prozorima, uskim ulicama i lukovima. Hoteli su građeni u istom stilu, portežu se uz blistavo čisto more i peščane plaže sve do grada Susa. Tokom godina Port el Kantaoui je postao omiljena destinacija kako za porodični odmor tako i za odmor mlađih gostiju, jer – tu su dugačke plaže, sadržajni hoteli, ali i bogat noćni život… Poznat je ne samo po čudesnim belim luksuznim kućama, hotelima, bazarima, muzičkim fotanama i centrima zabave.

Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. U Tunisu sobe imaju većinom, francuski kvalitet, koji ne vodi puno računa o kvalitetu soba.Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

hotel El Mouradi Club SelimaHotel EL MOURADI CLUB SELIMA *** Port El Kantaoui Hotel je smešten celom dužinom na peščanoj plaži. Sobe se nalaze u bungalovima u vrtu, a svi ostali sadržaji su u glavnoj hotelskoj zgradi.
hotel El Mouradi club Kantaoui Port el KantaouiHotel EL MOURADI CLUB KANTAOUI **** Port El Kantaoui Hotel se nalazi uz prelepu plažu od finog peska. Udaljen je oko 2 km od marine i oko 6 km od centra Soussea.
hotel El Mouradi Port el KantaouiHotel EL MOURADI PORT EL KANTAOUI **** Port El Kantaoui Hotel se nalazi na peščanoj plaži, u blizini golf terena “El Kantaoui”. Okružen je predivnim vrtom sa cvećem, limunom, narandžama, palmama.
hotel El Mouradi Palm Marina Port el KantaouiHotel EL MOURADI PALM MARINA ***** Port El Kantaoui Hotel je građen u špansko-mavarskom stilu, okružen je vrtovima koji vode do peščane plaže. Nalazi se u blizini marine u Port El Kantaouiu.
hotel El Mouradi Palace Port el KantaouiHotel EL MOURADI PALACE ***** Port El Kantaoui Hotel je smešten uz divnu, peščanu plažu do koje se dolazi kroz prelep vrt sa palmama. Udaljen je oko 2 km od marine i oko 6 km od centra Soussea
Hotel CLUB TERGUI 2* Port El KantaouiHotel CLUB TERGUI 2* Port El Kantaoui Hotel CLUB TERGUI 2* Port El Kantaoui se nalazi 12km od Port el Kantaoui-ja na samoj plaži, u oblasti Chott Mariam
Hotel RESIDENCE KANTAOUI 3* Port El KantaouiHotel RESIDENCE KANTAOUI 3* Port El Kantaoui Hotel RESIDENCE KANTAOUI 3* Port El Kantaoui se nalazi u samom centru Port el Kantaoui-ja na oko 400m od plaže, blizu marine.
Hotel HOURIA PALACE 4* Port El KantaouiHotel HOURIA PALACE 4* Port El Kantaoui Hotel HOURIA PALACE 4* Port El Kantaoui se nalazi u Port el Kantaoui-ju, na oko 250m od plaže i blizu centra Port El Kantaoui-ja.
Hotel EL KANTAOUI CENTAR 4* Port El KantaouiHotel EL KANTAOUI CENTAR 4* Port El Kantaoui Hotel EL KANTAOUI CENTAR 4* Port El Kantaoui se nalazi u Port el Kantaoui-ju, na oko 150m od plaže. U sklopu hotela nalazi se nekoliko restorana
Hotel ROYAL KENZ 4* Port El KantaouiHotel ROYAL KENZ 4* Port El Kantaoui Hotel ROYAL KENZ 4* Port El Kantaoui se nalazi u Port el Kantaoui-ju, na oko 300m od plaže i na oko 2km od centra Port El Kantaoui-ja.

Letovanje Tunis – Hammamet

Hammamet, Hamamet, letovanje HamametHammamet je popularna turistička destinacija zahvaljujući prvenstveno prelepim plažama. Plaže u Hamametu su peščane i savršene za sunčanje i sportove na vodi a more je veoma čisto i bistro. Sezona kupanja traje od maja do oktobra, a u vazduhu se oseća preko cele godine miris mandarina, limuna i jasmina. Hammamet se deli na dva dela, severni i južni. Hammamet je nastao u rimsko vreme u I veku pod imenom Puput antički rimski Puput, nekadašnje arapsko ribarsko selo na peščanoj obali, na pola puta između prestonice Tunisa i Susa, Nekada je tu bilo mnogo „hamama“ – turskih kupatila zbog izvora tople vode, pa po tome i dobija svoje novo ime. Hammamet se prvi put spominje kao turistička destinacija 1920.god. Dvadesetih godina prošloga veka, grad se zaista uzdiže na listi svetskih letovališta i to zahvaljujući rumunskom milioneru Džordžu Sebastijanu koji je tu izgradio velelepnu vilu u kojoj se okuplja tadašnja elita. Od tada ovaj trend ne jenjava – oko pola million turista godišnje letuje duž Hamametskog zaliva, na prelepim peščanim plažama, u mnogobrojnim hotelima sa raskošnim mediteranskim vrtovima. Hammamet je podeljen na dva dela, severni moderniji u tipičnom mediteranskom stilu i južni koji mami svojom tvrđavom Medinom izgrađenom na stenama u tipičnoj srednjovekovnoj arhitekturi, sa koje se pruža prekrasan pogled na zaliv i gradsku plažu. Svi hoteli se protežu duž obala koje se susreću u Medini, izgrađenoj na stenama. Medina je ujedno i najstariji i najmipresivniji deo Hamameta, sa petnaestovekovnom arhitekturom. Između zidina Medine se nalazi veliki broj prodavnica koje prodaju robu iz domaće radinosti i najoriginalnije proizvode iz tog dela sveta.

Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. U Tunisu sobe imaju većinom, francuski kvalitet, koji ne vodi puno računa o kvalitetu soba. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

hotel El Mouradi HammametHotel EL MOURADI BEACH **** Hammamet Hotel je smešten u bašti površine 3 ha i izlazi na dugu plažu sa belim peskom. Nalazi se u Hammamet Nordu, udaljen 6 km od Hammameta
Hotel SUN HOLIDAY BEACH 2* HammametHotel SUN HOLIDAY BEACH 2* Hammamet Hotel SUN HOLIDAY BEACH 2* Hammamet se nalazi na oko 200m od peščane plaže u severnom delu Hammameta u neposrednoj blizini predsedničke palate.
Hotel LE KHALIFE 3* HammametHotel LE KHALIFE 3* Hammamet Hotel LE KHALIFE 3* Hammamet se nalazi na oko 350 metara od sopstvene plaže i na oko 2 km od centra Hammameta.
Hotel OMAR KHAYAM 3* HammametHotel OMAR KHAYAM 3* Hammamet Hotel OMAR KHAYAM 3* Hammamet se nalazi u oblasti između Hamameta i Nabela, na oko 50 metara od plaže i sa hotelom Dar Khayam čini hotelski kompleks.
Hotel AFRICAN QUEEN 4* HammametHotel AFRICAN QUEEN 4* Hammamet Hotel AFRICAN QUEEN 4* Hammamet se nalazi na oko 150 metara od peščane plaže, u drugoj liniji hotela, u južnom delu Hammameta
Hotel REGENCY HAMMAMET 4* HammametHotel REGENCY HAMMAMET 4* Hammamet Hotel REGENCY HAMMAMET 4* Hammamet se nalazi na sopstvenoj plaži, u južnom delu Hammameta, između severnog Hammameta i Yasmin Hammameta.
Hotel VINCCI NOZHA BEACH 4* HammametHotel VINCCI NOZHA BEACH 4* Hammamet Hotel VINCCI NOZHA BEACH 4* Hammamet se nalazi se u oblasti severnog Hammameta, na peščanoj plaži i jedan je od hotela poznatog španskog lanca hotela-Vincci.
El Mouradi el Menzah Hammamet YasmineHotel EL MOURADI EL MENZAH **** Yasmine Hammamet Hotel se nalazi u samom centru Yasmine Hammameta, nedaleko od peščane plaže od koje ga deli ulica.
hotel El Mouradi Hammamet Yasmin HammametHotel EL MOURADI HAMMAMET ***** Yasmine Hammamet Hotel se nalazi u samom centru Yasmine Hammameta, nedaleko od peščane plaže od koje ga deli ulica.
Hotel DAR EL OLF 4* Yasmin HammametHotel DAR EL OLF 4* Yasmin Hammamet Hotel DAR EL OLF 4* Yasmin Hammamet se nalazi u oblasti Yasmine Hammamet, na oko 350 metara od plaže.
Hotel GESTHOBEL TUNISIA LODGE 4* Yasmin HammametHotel GESTHOBEL TUNISIA LODGE 4* Yasmin Hammamet Hotel GESTHOBEL TUNISIA LODGE 4* Yasmin Hammamet se nalazi u oblasti Yasmine Hammamet, na oko 450 metara od plaže.
Hotel VINCCI FLORA PARK 4* Yasmin HammametHotel VINCCI FLORA PARK 4* Yasmin Hammamet Hotel VINCCI FLORA PARK 4* Yasmin Hammamet se nalazi u oblasti Yasmin Hammameta, na oko 400m od plaže i jedan je od hotela poznatog španskog lanca hotela-Vincci.
Hotel VINCCI LELLA BAYA 4* Yasmin HammametHotel VINCCI LELLA BAYA 4* Yasmin Hammamet Hotel VINCCI LELLA BAYA 4* Yasmin Hammamet se nalazi u oblasti Yasmin Hammameta, u neposrednoj blizini marine, preko puta plaže
Hotel VINCCI TAJ SULTAN 5* Yasmin HammametHotel VINCCI TAJ SULTAN 5* Yasmin Hammamet Hotel VINCCI TAJ SULTAN 5* Yasmin Hammamet se nalazi na samoj plaži u oblasti Yasmin Hammameta i jedan je od hotela poznatog španskog lanca hotela-Vincci.
Hotel LE ROYAL 5* Yasmin HammametHotel LE ROYAL 5* Yasmin Hammamet Hotel LE ROYAL 5* Yasmin Hammamet se nalazi na peščanoj plaži u oblasti Yasmin Hammameta, na kraju marine.

Letovanje Tunis – Mahdia

Mahdia, Mahdia TunisMahdia se nalazi 60 km južno od grada Soussa i 65 km severno od Sfaksa. Mahdia je mali obalski grad smešten na uskom poluostrvu. Poznata je po prelepim plažama i bogatstvu kulturno-istorijskih znamenitosti. Ovde turisti uzivaju u lepoti peščanih plaža, i manjem broju hotela što ovo mesto čini pogodnijim za mirniji odmor. Glavne atrakcije su stara medina koja je od ostatka kopna odvojena fascinantnom i jedinom gradskom kapijom – Skifa el-Kahla i tvrđava Borj El-Kabir iz 16. veka koja je tipičan primer arhitekture tog doba. Tradicionalna ribarska luka doprinosi upečatljivosti i lepoti ovog mesta. Pored toga, na udaljenosti od 50 km nalazi se monumentalni rimski koloseum El Jem. Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. U Tunisu sobe imaju većinom, francuski kvalitet, koji ne vodi puno računa o kvalitetu soba.Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

hotel El Mouradi Cap Mahdia Hotel EL MOURADI CAP MAHDIA *** Mahdia Hotel se nalazi u srcu turističke zone, smešten je uz more na prelepoj plaži od belog peska.
hotel El Mouradi MahdiaHotel EL MOURADI MAHDIA ***** Mahdia Hotel je smešten uz divnu peščanu plažu u srcu turističke zone. Od centra Mahdije udaljen oko 5 km.

Letovanje Tunis – Monastir

letovanje Monastir, Monastir TunisMonastir je grad srednje veličine i osnovan još u rimsko vreme. Monastir ima oko 40.000 stanovnika, smešten je oko 160 km južno od glavnog grada Tunisa i 20km od Susa. Železnicom je povezan sa oba ova grada, a železnička stanica se nalazi u samom centru. Tradicionalno ribarsko mesto, u poslednjih nekoliko decenija postaje i značajno turističko mesto. Monastir je, nakon što je Tunis stekao nezavisnost, postao atraktivna turistička destinacija zahvaljujući, pre svega, bivšem tunižanskom predsedniku Habibu Burgibi koji je rođen u ovom mestu, gde se danas nalazi njegov mauzolej. Monastir je smešten na špicu malog poluostrva, koje se nalazi između zaliva Hamamet, i zaliva Al-Munastir. Ogromni hotelski kompleksi nižu se duž plaža, turista ima bezbroj, kao i prodavnica suvenira i lokalnih rukotvorina, a za ljubitelje golfa tu su i dva terena za golf. Turistički kompleks je veoma dobro razvijen i prostire se skoro 10 km duž obale ka zapadu, do mesta Skanes. Hoteli su ogromni i mnogo ih je sa 4 ili 5 zvezdica. Jedno od obeležja Monastira je i Ribat, tvrđava iz 9 veka, u blizini koje je moderna marina. Monastir, zajedno sa njegovim delom Skanes Monastir, predstavlja omiljenu turističku destinaciju. Nekada mala ribarska luka, prethodnih decenija pretvorena je u simbol turističke industrije. Hoteli u Tunisu kategorisani su sa 2, 3, 4 i 5 zvezdica, po lokalnoj kategorizaciji. U Tunisu sobe imaju većinom, francuski kvalitet, koji ne vodi puno računa o kvalitetu soba.Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije hotela. Molimo putnike da imaju u vidu da u vreme velikih islamskih praznika (kao što su Ramazan ili Bajram), zbog specifičnog načina obeležavanja istih, može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.

hotel Amir Palace MonastirHotel AMIR PALACE **** Monastir Hotel se nalazi na plaži, oko 7 km severno od grada Monastira i oko 7 km južno od Soussea. Transfer od aerodroma u Tunisu traje oko dva i po sata
hotel El Mouradi Skanes MonastirHotel EL MOURADI SKANES **** Monastir Hotel se nalazi na peščanoj plaži. Idealan je za porodični odmor. Prikladan je za ljubitelje golfa jer se nalazi u blizini dva golf terena “Palm Links” i “Flamingo”

Cenovnici za letovanje u Tunisu

  Letovanje Tunis – 10 ili 11 noćenja Letovanje Tunis – 7 noćenja Letovanje Tunis – 10 noćenja Letovanje Tunis – 14 noćenja Letovanje Tunis – 7, 14 i 21 noćenja Letovanje Tunis – ostrvo Djerba

Informacije za turiste

Glavni grad- Tunis Službeni jezik- Arapski, ali često se koristi Francuski Broj stanovnika- oko 10 miliona Valuta- Tuniski dinar Vremenska zona- +1 sat u odnosu na vreme u Srbiji Telefon- pozivni za Tunis kada se zove iz inostranstva je 00216, a pozivni za Srbiju je 00381

Diplomatsko predstavništvo Tunisa u Srbiji

Adresa: Vase Pelagića 19, Beograd Telefon: 011 369 0194 Faks: 011 369 0642

Diplomatsko predstavništvo Srbije u Tunisu

Adresa: 4, Rue de Liberia, 1002 Tunis-Belvedere TUNISIE Telefon: +21671 / 780-624, 794-626, 783-057 Faks: +21671 / 796-482