Evia

Letovanje ostrvo Evia

Letovanje ostrvo Evia 2014.Ostrvo Evia (Eubeja) je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km južno od Paralije. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Ostrvo se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući velikom prirodnom bogatstvu i povoljnom geografskom položaju spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke, prestonica Halkida jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave. Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni, Edipsos itd. Ostvo Evia se nalazi duž Atičke i Beotijske obale i time predstavlja prirodni nastavak kontinentalnog dela Grčke. Evia je drugo po veličini ostvo Grčke, dužina ostrva je 180 km, širina od 7-50 km. Ostrvo je bila jedna od najrazvijenijih oblasti Stare Grčke, ima izuzetno dugu tradiciju i bogatu istoriju. Najvećim delom je brdovita, dok su njene malobrojne ravnice veoma plodne. Čitavo ostvo je prekriveno šumama i maslinjacima. Svaki deo ostrva ima svoj poseban šarm.

Pefki

Malo ribarsko mesto, locirano na severnoj obali ostrva, sa pogledom na planinski masiv Pilion i ostrvo Skiatos. Pefki krasi prostrana, peščano šljunkovita plaža, koja se pruža oko 4 km duž celog mesta, kristalno čisto i mirno more, mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, svežina četinarskih hladova, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj. Evia ima najrazvijeniju ribarsku flotu u Grčkoj, pa se u izuzetno prijatnoj atmosferi ribljih restorana duž obale služe specijaliteti od sveže ribe po pristupačnim cenama.

ApartmaniHoteliCenovniciRezerviši

Apartmani

Ponuda apartmana

vila Santis Evia thVila Santis Evia je jednosparatna kuća sa visokim prizemljem, koja se nalazi u širem centru Pefkija, na oko 300 m od mora
fedraVila Fedra Evia je jednospratna Vila sa prizemljem i potkrovljem, koja se nalazi u centru, na oko 150 m od mora. Vila Fedra poseduje studija za 2 ili 3 osobe.
panagiotis-evia-thVila Panagiotis Evia je jednospratna Vila sa visokim prizemljem skromnog izgleda i kvaliteta, koja se nalazi u širem centru, na oko 150 m od mora.
vila-eleni-thVila Eleni Evia je prizemna Vila, skromnog izgleda i kvaliteta, nalazi se u centru, na oko 100 m od mora.
bugas-evia-thVila Bugas Evia je jednospratna Vila sa prizemljem, skromnog izgleda i kvaliteta koja se nalazi u širem centru, na oko 50 m od mora.
vila Maria EviaVila Maria Evia je jednospratni kompleks sa prizemljem, koji se sastoji iz dva objekta povezanih dvorištem, nalazi se u širem centru, na oko 150 m od mora.
vila-eugenia-eviaVila Eugenia Evia je dvospratna Vila sa prizemljem, koja se nalazi u širem centru i mirnom delu Pefkija, na oko 200 m od mora.
vila Aleksandra EviaVila Aleksandra Evia je jednosparatna Vila sa prizemljem i potkrovljem, koja se nalazi u širem centru i mirnom delu Pefkija, na oko 150 m od mora.

Hoteli