Letovanje Grčka 2015.

Položaj Grčke

Letovanje Grčka, letovanje Grčka 2015, letovanje u Grckoj, Grcka apartmani, Grcka hoteliGrčka se nalazi na jugu Balkanskog poluostrva. Njeni susedi su Turska, Bugarska, Makedonija i Albanija. Glavni grad Grčke je Atina, koja broji više od 3.5 miliona stanovnika. Grčka se nalazi na raskršću Afrike, Azije i Evrope. Smatra se kolevkom demokratije, komedije, tragedije, Olimpijskih igara,…

Obala

Grčka obala je izuzetno razuđena i ima mnogo ostrva, poluostrva i zaliva. Njenu obalu zapljuskuju Egejsko, Jonsko i Sredozemno more. U Grčkoj se nalazi Sveta Gora, crkvena država koja se nalazi na poluostrvu Atos.
Letnja turistička sezona, u većini letovališta u Grčkoj, traje od sredine maja do kraja septembra.

Letovanje Grčka 2015.

U ponudi za letovanje Grčka 2015. su letovališta: Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Kalitea, Nea Skioni, Nea Kalikratia, Gerakini, Nea Flogita, Dionisos, Neos Marmaras, Sarti, Kalamici, Metamorfozis, Nikiti, Toroni, Vurvuru, Nea Plagia, Ouranopolis, Jerisos, Paralia, Olympic beach, Leptokaria, Platamon, Nei Pori, Asprovalta, Vrasna, Stavros, Kavala, Nea Iraklica, Parga, Sivota, Pelion, kao i ostrva Tasos, Krf, Lefkada, Kefalonija, Zakintos, Evia, Skiatos, Skopelos, Santorini, Mikonos, Paros, Naksos, Kos, Ios, Krit, Rodos, Simi, Karpatos i Samos.

Provedite leto 2015. u Grčkoj…

GRČKA - kontinentGRČKA - ostrvaGRČKA - hoteliInfo za turisteSpecijalne ponude

Letovanje Grčka 2015.

Letovanje Grčka – kontinentalni deo

HALKIDIKI- Kasandra

Letovanje Grčka PolihronoLetovanje Polihrono 2015.
Polihrono se nalazi u uvalama prelepog i čistog zaliva Toroneos, na samo 100 km od Soluna, na prvom prstu Halkidikija, Kasandri.
Letovanje Grčka HaniotiLetovanje Hanioti 2015.
Hanioti se nalazi na prvom prstu poluostrva Halkidiki,od Soluna udaljen oko 100 km. Halkidiki čine 3 poluostrva – Kasandra, Sitonija i Atos (ili Sveta Gora).
Letovanje Grčka PefkohoriLetovanje Pefkohori 2015.
Pefkohori se nalazi na poluostrvu Halkidiki. Pefkohori se nalazi na prvom prstu Kasandri sa pogledom na zaliv Toroneos.
Letovanje Grčka KaliteaLetovanje Kalitea 2015.
Kalitea se nalazi na udaljenosti od 80 km od Soluna na poluostrvu Kasandri. U prevodu Kalitea “lep pogled” je dobila ime po prelepom vidikovcu koje poseduje
Letovanje Grčka Nea SkioniLetovanje Nea Skioni 2015.
Nea Skioni smeštena na jugo-zapadnom kraju poluostrva Kasandra, na samo 110 km od Soluna.
Letovanje Grčka Nea KalikratiaLetovanje Nea Kalikratia 2015.
Nea Kalikratia na udaljenosti od 40km od Soluna, na poluostrvu Halkidiki. Prednost ovog turističkom mesta je sto je povezano redovnom autobuskom linijom sa Solunom
Letovanje Grčka FlogitaLetovanje Nea Flogita 2015.
Nea Flogita je popularno i atraktivno turističko mesto u centralnom delu poluostrva Halkidiki, 50 km jugoistočno od Soluna
Letovanje Grčka DionisosLetovanje Dionisos 2015.
Dionisos je jedno od najlepših predela Halkidikija, leži na oko 48km od Soluna i na oko 3km od Nea Moudanie koji je ujedno i najbliži grad Dionisosu
Letovanje Grčka Nea PlagiaLetovanje Nea Plagia 2015.
Nea Plagia, jos turisticki neotkriveni deo severozapadnog Halkidikija, nalazi se na samo 60km od Soluna na samom ulasku na Kasandru odnosno Sitoniju,7 km severno od Nea Moudanie.

HALKIDIKI- Sitonija

Letovanje Grčka GerakiniLetovanje Gerakini 2015.
Gerakini Beach – turističko mesto locirano između „dva prsta“ Halkidikija – Kasandre i Sitonije, 90 km. Ovo malo i novo letovalište, okruženo maslinjacima, zimzelenim parkom i peščanom obalom
Letovanje Grčka MetamorfozisLetovanje Metamorfozis 2015.
Metamorfozis se nalazi na samom početku Sitonije, na 95 km udaljenosti od Soluna. Metamorfozis je mesto koje će Vas, kako i sam naziv kaže, preporoditi.
Letovanje Grčka NikitiLetovanje Nikiti 2015.
Nikiti je jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju i nalazi se na severu Sitonije, na oko 110 km jugoistočno od Soluna, između Metamorfozija i Neos Marmarasa.
Letovanje Grčka Neos MarmarasLetovanje Neos Marmaras 2015.
Neos Marmaras je najpoznatije i najveće letovalište na poluostrvu Sitonija, drugom prstu od tri koja čine regiju Halkidiki u severnoj Grckoj.
Letovanje Grčka ToroniLetovanje Toroni 2015.
Toroni je malo mesto na zapadnoj obali Sitonije između Neos Marmarasa i Porto Koufa, udaljeno oko 130 km od Soluna. Zaštitni znak mu je predivna plaža duga 2 kilometra
Letovanje Grčka KalamiciLetovanje Kalamici 2015.
Kalamici se nalazi na jugoistočnoj strani poluostrva Sitonija, oko 8 km od mesta mesta Sikija i 160 km od Soluna. Kalamici je živopisno, malo, mirno mesto za porodični odmor.
Letovanje Grčka SartiLetovanje Sarti 2015.
Sarti se nalazi u srcu Halkidikija, na drugom “prstu”jedna od najlepših turističkih destinacija – Sitoniji. Sarti je prijatno iznenađenje
Letovanje Grčka VurvuruLetovanje Vurvuru 2015.
Vurvuru se nalazi na istočnoj obali poluostrva Sitonije. Letovalište ušuškano u borovu šumu.

HALKIDIKI- Atos

Letovanje Ouranopolis 2014., letovanje ouranopolis,leto ouranopolis,ouranopolis,vile ouranopolis,hotel ouranopolis,ouranopolis ponude,ouranopolis grcka,ouranopolis halkidiki,ouranopolis plazeLetovanje Ouranopolis 2015.
Ouranopolis je izuzetni grad koji se nalazi na granici ljudskog sa Božanskim, jer spaja Svetu Goru sa preostalim delom Grčke, nalazi se 120 km od Soluna.
Letovanje Jerisos 2014., letovanje jerisos,apartmani jerisos,vile jerisos,smestaj jerisosLetovanje Jerisos 2015.
Jerisos se nalazi u samom srcu pravoslavlja,nadomak Svete Gore. Na istočnoj obali Halkidikija na jednoj od mnogobrojnih peščanih plaža

OLIMPSKA REGIJA

Letovanje Paralia 2014., letovanje paralia,vile paralia,apartmani paralia,hoteli paraliaLetovanje Paralia 2015.
Paralia se nalazi u srcu okruga Pierije, u podnožju planine Olimp, na 60 km od Soluna , na samo 7 km od Katerinija. Paralia je omiljeno letovalište Srba.
Letovanje Olympic beach 2014., olympic beach,letovanje olympic beach,vile olympic beachLetovanje Olympic beach 2015.
Olympic Beach je drugi biser u okrugu Pieria, podno mitskog Olimpa i udaljen od Paralie 3 kilometra, a od Soluna oko 70km.
Letovanje Leptokaria 2014., leptokaria vile,leptokaria hoteliLetovanje Leptokaria 2015.
Leptokaria je letovalište smešteno na najlepšem delu Olimpske rivijere, udaljeno od Soluna oko 80 km.
Letovanje Platamon 2014., letovanje platamon,leto platamon,platamonLetovanje Platamon 2015.
Platamon je lep gradić, pun zelenila, smešten uz lepu dugačku plažu, pod Olimpom,na jugu Pierie, nedaleko od mesta Katerini.
Letovanje Nei Pori 2014., nei pori,nei pori letovanje,letovanje nei poriLetovanje Nei Pori 2015.
Nei Pori je relativno novo letovalište, izgrađeno u podnožju Olimpa, u neposrednoj blizini letovališta Platamon jedno od popularnijih u oblasti Pieria.

SVETI ĐORĐE- CENTRALNA MAKEDONIJA

Letovanje Asprovalta 2014., letovanja asprovalta,leto asprovaltaLetovanje Asprovalta 2015.
Asprovalta se nalazi u centralnoj Makedoniji, jednoj od 13 oblasti Grčke, nedaleko od Ouranopolisa, i poluostrva Atos, na oko 70 km od Soluna, u regiji Sveti Đorđe.
Letovanje Vrasna 2014., vrasna beach,vrasna paralia,nea vrasnaLetovanje Vrasna 2015.
Vrasna se nalazi na oko sedamdeset kilometara od Soluna i isto toliko od Kavale, između Stavrosa i Asprovalte, u zalivu Strimonikos, u regiji Svetog Đorđa.
Letovanje Stavros 2014., letovanje stavros,stavros plaza,vila stavrosLetovanje Stavros 2015.
Stavros ili kako ga zovu Dragulj severne Grčke se nalazi na iznad poluostrva Halkidiki, tačnije iznad Atosa (Svete gore),u zalivu Strimonikos na 75 km od Soluna.

KAVALA- ISTOČNA MAKEDONIJA

Letovanje Kavala 2014., letovanje kavala,leto kavala,kavala grckaLetovanje Kavala 2015.
Kavala je glavni grad okruga Kavala, na jugozapadu periferije Istočna Makedonija i Trakija,udaljen 165 km od Soluna (istočno) i 680 km od Atine…
Letovanje Nea Iraklica 2014Letovanje Nea Iraklica 2015.
Nea IraklicaNea Iraklica se nalazi 13km pre Kavale iz pravca Soluna, 4km posle Nea Peramosa, 139 km od Soluna, vrlo blizu „našeg“ letovanja i 6km pre Toske.

EPIR- PREVEZA / Jonska obala

Letovanje Parga 2014., letovanje parga,letovanje u pargiLetovanje Parga 2015.
Parga je malo turističko mesto na Jonskom moru, poslednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija Slikovit gradić u Epirskoj oblasti nasuprot ostrva Krf
Letovanje Sivota 2014.Letovanje Sivota 2015.
Sivota koju još nazivaju i grčkim Karibima se nalazi između Igumenice i Parge i poznata je po skrivenim plažama i malim uvalama gde će svako naći svoje mesto za uživanje i kupanje.

PILION – VOLOS

Letovanje Pilion 2014.Letovanje Pilion 2015.
Pilion (Pelion) je prelepo poluostrvo koje se nalazi u centru Grčke, između Soluna i Atine, oko 800 km od Beograda, u blizini grada Volosa.

Letovanje Grčka 2015.

Letovanje Grčka – ostrva

Letovanje ostrvo Tasos 2014., ostrvo tasos,letovanje tasos,plaze tasosLetovanje ostrvo Tasos 2015.
Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Ostrvo Tasos je udaljeno od Soluna oko 200km. Tasos zbog prirodne lepote, bogate vegetacije, kristalno čiste vode i uglavnom peskovitih plaža
Letovanje ostrvo Krf 2014., Ostrvo Krf,letovanje ostrvo KrfLetovanje ostrvo Krf 2015.
Krf zeleno ostrvce okupano suncem i okruženo kristalno čistim morem boje plavog safira, najsevernije je ostrvo u jonskom moru je jedno od sedam ostrva u Jonskom moru.
Letovanje ostrvo Krf 2014., lefkada,osrtvo lefkada,lefkada nidri,plaze lefkadaLetovanje ostrvo Lefkada 2015.
Lefkada je prelepo ostrvo jonskog arhipelaga koje se nalazi na zapadu Grčke, južno od Krfa i severoistočno od Kefalonijea. Sa kontinentalnim delom Grčke Lefkada je povezana pokretnim mostom.
Letovanje ostrvo Kefalonija 2014., ostrvo Kefalonija,Kefalonija,Kefalonije ponudeLetovanje ostrvo Kefalonija 2015.
Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Kefalonija je grčko ostrvo koje će vas, očarati već na prvi pogled.
Letovanje ostrvo Zakintos 2014., zakintos,ostrvo zakintos,vile zakintos,hoteli zakintosLetovanje ostrvo Zakintos 2015.
Zakintos je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasledju.
Letovanje ostrvo Evia 2014., ostrvo evia,letovanje eviaLetovanje ostrvo Evia 2015.
Evia je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km južno od Paralije. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora
Letovanje ostrvo Skiatos 2014., skiatos,ostrvo skiatos,letovanje skiatosLetovanje ostrvo Skiatos 2015.
Ostrvo Skiatos je najzapadnije i najatraktivnije ostrvo severnih Sporada, grupe ostrva u Egejskom moru koji se 70-ih naglo razvija u jednu od vodecih turistickih destinacija Grcke i citave Evrope.
Letovanje ostrvo Skopelos 2014., ostrvo Skopelos,Skopelos,letovanje SkopelosLetovanje ostrvo Skopelos 2015.
Skopelos pripada arhipelagu Severni Sporadi.Ovo prelepo ostrvo na kome je snimljen film “MAMA MIA”ima veliki broj plaža, uglavnom šljunkovitih, a celo ostrvo prekriveno je borovom šumom.
Letovanje ostrvo Santorini 2014., santorini,ostrvo santoriniLetovanje ostrvo Santorini 2015.
Santorini ostrvo vulkanskog porekla, jedno je od najvećih i najlepših u Egejskom moru pripada ostrvskoj grupi Kiklade. Usled tektonskih poremećaja Santorini se pre 80.000 godina uzdigao iz mora
Letovanje ostrvo Mikonos 2014., mikonos,ostrvo mikonos,ponude mikonosLetovanje ostrvo Mikonos 2015.
Mikonos se nalazi u centralnom delu Egejskog mora i pripada ostrvskoj grupi Kiklade. Mikonos je istovremeno i glavni grad i nalazi se na zapadnom delu ostrva,gde se nalazi i luka.
Letovanje ostrvo Paros 2014., paros,ostrvo parosLetovanje ostrvo Paros 2015.
Ostrvo Paros se nalazi u centralnom delu ostrvske grupe Kiklada, severno od Santorinija. To je ostrvo sa zlatnim plazama, brojnim dolinama sa vinogradima i maslinjacima
Letovanje ostrvo Naksos 2014., naksos,naxos,ostrvo naksos,ostrvo naxosLetovanje ostrvo Naksos 2015.
Naksos je najveće Kikladsko ostrvo, privredni i ekonomski centar još od antičkog doba. Nekada se tu nalazilo i središte naksoskog vojvode koji je vladao Kikladskim ostrvima u vreme Mletačke vladavine.
Letovanje ostrvo Kos 2014., ostrvo kos,kosLetovanje ostrvo Kos 2015.
Kos je treće po veličini ostrvo arhipelaga Dodekaneza,nalazi se južno od ostrva Kalimnos i severno od ostrva Rodos i Nisiros. Zahvata površinu od 290 kvadratnih kilometara, a od turske obale je udaljen 7 km
Letovanje ostrvo Ios 2014., ios,ostrvo iosLetovanje ostrvo Ios 2015.
Ios je jedno od najjužnijih ostrva, okruženo je ostrvima Naxos, Paros, Anafi i Santorini. Glavni grad ostrva je Hora, a najviša planina na ostrvu je Pirgos (713m).
krit,ostrvo krit,Letovanje ostrvo Krit 2014.Letovanje ostrvo Krit 2015.
Krit je najveće grčko ostrvo i peto ostrvo u Mediteranu posle Sicilije, Korzike, Sardinije i Kipra. Obale ostrva Krit zapljuskuju tri mora Libijsko, Egejsko i Jonsko, pa Krit ujedno obeležava granicu između Evrope i Afrike.
rodos,ostrvo rodos, Letovanje ostrvo Rodos 2014.Letovanje ostrvo Rodos 2015.
Rodos se nalazi u Egejskom moru, na susretu tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike. Predstavlja najveće ostrvo u grupi Dodekaneza i četvrto je po veličini ostrvo u Grčkoj.
Letovanje ostrvo Simi 2014.Letovanje ostrvo Simi 2015.
Simi je jedno od najlepših Grčkih ostrva, najbliže Rodosu, udaljeno, 45 minuta vožnje hidrogliserom ili 1,5 sati vožnje brodom.
Letovanje ostrvo Karpatos 2014.Letovanje ostrvo Karpatos 2015.
Karpatos pripada grupi ostrva Dodekaneze u južnom delu Egejskog mora. Glavni grad ostrva je Karpatos ili Pigadija. Ostrvo je udaljeno podjednako od Rodosa i Krita
Letovanje ostrvo Samos 2014.Letovanje ostrvo Samos 2015.
Samos je najposećenije ostrvo severoistočnih Egejskih ostrva, koje je ipak uspelo da sačuva svoju izvornu lepotu i mirne lokacije. Nalazi se u blizini Jonske obale Male Azije

Letovanje Grčka 2015.

pretraga hotela
cenovnik hotela
cenovnik hotela sa autobuskim prevozom

Informacije za turiste

Glavni grad- Atina
Službeni jezik- Grčki
Broj stanovnika- oko 11 miliona
Valuta- Euro
Vremenska zona- +1 sat u odnosu na vreme u Srbiji
Klima- mediteranska klima, sa toplim letima i blagim zimama
Telefon- pozivni za Grčku kada se zove iz inostranstva je 0030, a pozivni za Srbiju je 00381

Nacionalni praznici:

1 januar: Nova godina
6 januar: Bogojavljanje
2 mart: Čisti ponedeljak
25 mart: Nacionalni praznik
17 april: Veliki Petak
19 april: Uskrs
1 maj: Praznik Rada
16 jun: Duhovi (praznik samo u javnom sektoru)
15 avgust: Uspenje Presvete Bogorodice
28 oktobar: Nacionalni praznik
25 i 26 decembar: Božić

Diplomatsko predstavništvo Grčke u Srbiji

Adresa: Strahinjića bana 76, 11 000 Beograd
Tel.: +38 111 33 41 507 (24 sata)
Fax: +38 111 33 44 521

Diplomatsko predstavništvo Srbije u Grčkoj

Atina

106, Vassilissis Sophias Ave.
Tel +30210 / 777-43-44, 777-43-55, 777-40-52, 777-78-42
Fax: 779-64-36
E-mail: beograd@hol.gr
Web: www.embassyofserbia.gr

Solun

Adresa: Komninon 4
54624 THESSALONIKI, GREECE
Tel: +302310 / 244-265, 244-266, 244-267
Fax: 240-412
Web site: www.consulatesrb.gr
E-mail: srbcons@otenet.gr

Putno osiguranje