Letovanje Bugarska 2015.

Letovanje BugarskaBugarska se nalazi u jugoistočnoj Evropi. Graniči s Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. Glavni grad Bugarske je Sofija. Od 2007. godine članica je Evropske unije. Bugarska ima lepa letovališta na obali Crnog mora. Crno more ili pontus euxinos (gostoljubivo more), kako su ga nazivali antički Grci, očuvalo je svoju primamljivost i gostoljubivost do današnjih dana. Bugarska obala Crnog mora duga je oko 378 km i karakterišu je sunčane morske obale, duge peščane plaže boje zlata, mirne uvale, romantični rtovi i gostoljubivi ribarski gradići. Voda Crnog mora je mirna, prozirna, manjeg saliniteta nego Mediteran i bez velikih plimskih oscilacija. Temperature vazduha u letnjem periodu kreću se između 23°C i 27°C, a temperature morske vode između 17°C i 25°C. Većina plaža nagrađena je “Plavom zastavom”, zahvaljujući svojim prirodim odlikama.

Ponuda za letovanje u Bugarskoj

U ponudi za letovanje Bugarska 2015. nalaze se letovališta: Nesebar, Sunčev breg, Pomorje, Primorsko, Kiten, Sozopol, Zlatni Pjasci, Albena, Sveti vlas, Sveti Konstantin i Elena i Elenite

Provedite leto 2015. u Bugarskoj…

Letovališta u Bugarskoj

Letovanje Nesebar BugarskaLetovanje Nesebar
Nesebar se nalazi na živopisnom poluostrvu, 35 km severno od lučkog grada Burgasa. Nesebar je poznato letovalište sastoji se iz novog i starog dela, vezanih uskom prevlakom.
Letovanje Suncev bregLetovanje Sunčev breg
Sunčev breg je najveće bugarsko letovalište. Plaža zlatno – žutog peska dugačka je 8 km i na nekim mestima širokoj i do 100 metara.
Letovanje PomorjeLetovanje Pomorje
Pomorje se nalazi na 20 kilometara severno od Burgasa ili 18 kilometara ispred Sunčevog brega.
Letovanje PrimorskoLetovanje Primorsko
Primorsko je mali turistički grad,nalazi se na jugu crnomorske bugarske rivijere (50 km južno od Burgasa)
Letovanje Bugarska - KitenLetovanje Kiten
Kiten je najjužnije crnomorsko letovalište, udaljeno tridesetak kilometara od turske obale Crnog mora. Kiten je malo letovalište koje u toku leta poseti preko 50.000 turista.
Letovanje Bugarska - SozopolLetovanje Sozopol
Sozopol se nalazi na 34km južno od Burgasa na stenovitom poluostrvu.Sozopol je najstariji grad na bugarskom delu crnomorske obale.
Letovanje Zlatni Pjasci BugarskaLetovanje Zlatni Pjasci
Kompleks Zlatni Pjasci je ”biser” bugarske rivijere i u prevodu znači “Zlatni pesak”. Nalazi se 18 km severno od Varne, u podnožju nacionalnog parka Zlatni Pjasci.
Letovanje Albena BugarskaLetovanje Albena
Albena je jedna od najvećih crnomorskih namenski izgrađenih odmaralištaje ujedno i najatraktivnije letovalište u Bugarskoj
Letovanje Sveti Vlas BugarskaLetovanje Sveti Vlas
Sveti Vlas je prelepo priobalsko selo u Bugarskoj sa oko 3000 stanovnika, smešteno je oko 5 km severno od Sunčevog brega i 9 km od Nesebra
Letovanje Sveti Konstantin i Elena BugarskaLetovanje Sveti Konstantin i Elena
Sveti Konstantin i Elena je najluksuznije bugarsko turističko letovalište. Malo i mirno mesto nalazi se u zalivu, na severnom delu obale 10 km od mesta Zlatni Pjasci i 8 km od Varne.
Letovanje Elenite BugarskaLetovanje Elenite
Elenite su malo mesto smešteno u mirnom zalivu sa velikom plažom i zelenim livadama. Nalazi se na 10 km severno od Sunčevog Brega i na oko 40 km od Burgasa.

Informacije za turiste

Glavni grad- Sofija
Službeni jezik- Bugarski
Broj stanovnika- oko 7,5 miliona
Klima- kontinentalna
Valuta- Bugarski lev
Vremenska zona- +1 sat u odnosu na Srbiju
Telefon- pozivni za Bugarsku kada se zove iz inostranstva je 00359, a pozivni za Srbiju je 00381

Diplomatsko predstavništvo Bugarske u Srbiji

Adresa: Birčaninova 26, 11000 Beograd
Tel.: +381 (0)11 361 39 80

Diplomatsko predstavništvo Srbije u Bugarskoj

Ambasada u Sofiji
Adresa: Veliko Trnovo 3, Sofija
Tel: +3592 / 946-16-35, 946-16-33

Mapa Bugarske