Kavala

KAVALA

letovanje 2016.

Kavala je moderan grad u Grckoj, na obali Egejskog mora. 

Kavala, letovanje Kavala, hoteli Kavala
Letovanje Kavala

Kavala je glavni grad okruga Kavala, na jugozapadu periferije Istočna Makedonija i Trakija, udaljen 165 km od Soluna (istočno) i 680 km od Atine. To je najveći grad i najvažnije privredno i obrazovno središte ove periferije.

Kavala se nalazi na severnoj obali Orfanskog zaliva, u Egejskom moru. Razvila se na nekoliko brdašca tik uz more, a središte grada je smešteno na kamenitom poluostrvu Panagija zbog strateške važnosti. Iznad grada pružaju se padine planine Lekani. Od istorijskog nasleđa možete videti tvrđavu koja dominira iznad luke i odakle se pruža prelep pogled na luku i sam grad, i vijadukt koji se nalazi u neposrednoj blizini luke.

Kavala je udaljena od Novog Sada oko 870 km, a od Beograda oko 780 km.

Kavala, letovanje Kavala, hoteli Kavala
Kavala

Vekovima je bila najveća trgovačka luka, najveća pijaca sveže morske ribe (danas imamo za posledicu gastronomske čarolije od morske „rane“ u tavernama uz obalu i istim u starom gradu)… Interesantan podatak je i da je iz Kavale ili tu živi procentualno najveći broj bogatih Grka. U Kavali možete da uživate i u raznortsnom bogatom šopingu, kao i u bogatom noćnom životu. Centar Kavale vrvi od života: brojne radnje i butici, lepo uređeni parkovi i trgovi, prepune bašte kafića. U svako doba možete skoknuti do obližnjeg Tasosa do kojeg vozi trajekt iz luke Kavala ili luke Keramoti udaljene 30-tak kilometara od Kavale. Takodje možete menjati plaže u okolini koje su stvarno neočekivane, a za nas i nepoznati prizor „upisane“ lepote od beskrajnih peskova, laguna, i različitih dubina voda. Svakako ne treba propustiti bućkanje u obližnjim Nea Iraklici, Nea Peramosu, Palju… U samoj Kavali postoje četiri plaže. Naš predlog je plaža Myrmigia, a na njoj se nalazi hotel Tosca Beach.

Letovanje u Kavali

Letovanje u Kavali od srca preporučujemo: mladima, radoznalima, porodicama sa decom „nezgodnog“ uzrasta (znate već…11, 12… pa nadalje godina), jer njima posebno ne može biti dosadno, temperamentnijim parovima koji vole puno „svačeg“ za kratko vreme… i naravno svima koji „vole brate grad“…

hotel Tosca beach KavalaHotel Tosca Beach Kavala se nalazi na 4km od Kavale u prekrasnoj uvali ispod puta. Hotel je organizovan kao mini selo u koje se dolazi preko recepcije pored koje se nalazi i parking.
hotel Lucy KavalaHotel LUCY Kavala ima kvalitetan smeštaj, kvalitetnu uslugu, odličnu lokaciju. Lucy je moderan, ekološki, kvalitetan hotel. Nalazi se na plaži Kalamica, 2km od centra u elitnom delu grada
hotel Galaxy Kavala 1 Hotel GALAXY Kavala je hotel gde se možete osećati dobro i zadovoljno… Dvokrevetne i trokrevetne sobe sa pogledom na more ili grad, suite sa pogledom na more.
hotel Esperia Kavala 1Hotel ESPERIA Kavala se nalazi u centru Kavale, na samoj obali mora i 300 metara od najbliže plaže. Položaj hotela je idealan za sjajan odmor u mnogo lepom gradu
hotel PORTO PALIO Palio Kavala 1Hotel PORTO PALIO Palio se namestio se ispod magistrale na sopstvenoj plaži koja naravno ima plavu zastavu.
hotel AKTI Palio 3Hotel AKTI Palio se nalazi ispod magistrale na korak od plaže koja naravno ima plavu zastavu. Sva studija gledaju na more
Inline
Inline