Bugarska

BUGARSKA

letovanje 2016.

Letovanje BugarskaBugarska se nalazi u jugoistočnoj Evropi. Graniči s Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. Glavni grad Bugarske je Sofija. Od 2007. godine članica je Evropske unije. Bugarska ima lepa letovališta na obali Crnog mora. Crno more ili pontus euxinos (gostoljubivo more), kako su ga nazivali antički Grci, očuvalo je svoju primamljivost i gostoljubivost do današnjih dana. Bugarska obala Crnog mora duga je oko 378 km i karakterišu je sunčane morske obale, duge peščane plaže boje zlata, mirne uvale, romantični rtovi i gostoljubivi ribarski gradići. Voda Crnog mora je mirna, prozirna, manjeg saliniteta nego Mediteran i bez velikih plimskih oscilacija. Temperature vazduha u letnjem periodu kreću se između 23°C i 27°C, a temperature morske vode između 17°C i 25°C. Većina plaža nagrađena je “Plavom zastavom”, zahvaljujući svojim prirodim odlikama.

Provedite leto 2016. u Bugarskoj...

NESEBAR

Letovanje Nesebar Bugarska Nesebar se nalazi na živopisnom poluostrvu, 35 km severno od lučkog grada Burgasa. Nesebar je poznato letovalište sastoji se iz novog i starog dela, vezanih uskom prevlakom.

SUNČEV BREG

Letovanje Suncev bregSunčev breg je najveće bugarsko letovalište. Plaža zlatno – žutog peska dugačka je 8 km i na nekim mestima širokoj i do 100 metara.

PRIMORSKO

Letovanje PrimorskoPrimorsko je mali turistički grad,nalazi se na jugu crnomorske bugarske rivijere (50 km južno od Burgasa)

POMORJE

Letovanje PomorjePomorje se nalazi na 20 kilometara severno od Burgasa ili 18 kilometara ispred Sunčevog brega.

KITEN

Letovanje Bugarska - KitenKiten je najjužnije crnomorsko letovalište, udaljeno tridesetak kilometara od turske obale Crnog mora.

SOZOPOL

Letovanje Bugarska - SozopolSozopol se nalazi na 34km južno od Burgasa na stenovitom poluostrvu.Sozopol je najstariji grad na bugarskom delu crnomorske obale.

ZLATNI PJASCI

Letovanje Zlatni Pjasci BugarskaKompleks Zlatni Pjasci je ”biser” bugarske rivijere i u prevodu znači "Zlatni pesak". Nalazi se 18 km severno od Varne, u podnožju nacionalnog parka Zlatni Pjasci.

ALBENA

Letovanje Albena BugarskaAlbena je jedna od najvećih crnomorskih namenski izgrađenih odmaralištaje ujedno i najatraktivnije letovalište u Bugarskoj

SVETI VLAS

Letovanje Sveti Vlas BugarskaSveti Vlas je prelepo priobalsko selo u Bugarskoj sa oko 3000 stanovnika, smešteno je oko 5 km severno od Sunčevog brega i 9 km od Nesebra

SVETI VLAS i ELENA

Letovanje Sveti Konstantin i Elena BugarskaSveti Konstantin i Elena je najluksuznije bugarsko turističko letovalište. Malo i mirno mesto nalazi se u zalivu 10 km od mesta Zlatni Pjasci

ELENITE

Letovanje Elenite BugarskaElenite su malo mesto smešteno u mirnom zalivu sa velikom plažom i zelenim livadama. Nalazi se na 10 km severno od Sunčevog Brega i na oko 40 km od Burgasa.

Informacije za turiste

Informacije za turiste

Glavni grad- Sofija
Službeni jezik- Bugarski
Broj stanovnika- oko 7,5 miliona
Klima- kontinentalna
Valuta- Bugarski lev
Vremenska zona- +1 sat u odnosu na Srbiju
Telefon- pozivni za Bugarsku kada se zove iz inostranstva je 00359, a pozivni za Srbiju je 00381

Diplomatsko predstavništvo Bugarske u Srbiji

Adresa: Birčaninova 26, 11000 Beograd
Tel.: +381 (0)11 361 39 80

Diplomatsko predstavništvo Srbije u Bugarskoj

Ambasada u Sofiji
Adresa: Veliko Trnovo 3, Sofija
Tel: +3592 / 946-16-35, 946-16-33

Inline
Inline